Vliegtuigen KLM en Easyjet botsen bij taxiën op Schiphol

Toegevoegd op 09-07-2019

Een toestel van luchtvaartmaatschappij Easyjet is vanmorgen op Schiphol tijdens het taxiën vanaf de parkeerplek in botsing gekomen met een Boeing 737-800 van KLM. Beide passagiersvliegtuigen zijn daardoor beschadigd geraakt. Dat heeft een woordvoerder van Schiphol aan het AD bevestigd.

Volgens zegsman Hans van Kastel raakten de toestellen elkaar tijdens de zogenoemde pushpack waarbij de vliegtuigen vanaf hun standplaats met een speciaal voertuig heel langzaam naar achteren worden geduwd. Hoe het incident heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk. Na de naar verluidt bescheiden botsing zijn alle passagiers weer naar de gate geleid. Volgens de KLM zijn de passagiers niet in gevaar geweest en zijn er geen gewonden gevallen.Onduidelijk is nog wanneer een alternatieve vlucht beschikbaar zal zijn.

De toestellen, zo benadrukt Van Kastel, zullen vandaag zeer waarschijnlijk niet meer worden ingezet. ,,De veiligheid staat voorop. De schade zal uitvoerig worden geïnspecteerd en gerepareerd voordat er weer mee zal worden gevlogen.” Volgens een woordvoerster van de KLM ging het om een vlucht naar Madrid (Spanje). ,,Niemand is in gevaar geweest of gewond geraakt. Onze Boeing heeft schade. We proberen zo snel mogelijk een vervangend toestel te regelen, opdat alle passagiers hun reis kunnen vervolgen.” Over wie schuldig is aan de aanrijding op het platform en hoe dat precies kon gebeuren, doet de KLM lopende het onderzoek geen uitspraken. Easyjet was nog niet voor commentaar bereikbaar. Het toestel van die maatschappij stond op het punt om naar Londen ter vertrekken.

Lees verder op AD.nl

Laatste nieuwsberichten

Hieronder vindt u de laatste 5 nieuwsberichten die geplaatst zijn.

AmsterdamVacatureBank.nl - Nieuwe vacatures en CV's in Amsterdam

Interesse in een nieuwe baan of nieuwe collega's in de regio Amsterdam? Op de AmsterdamVacatureBank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

AmsterdamVacatureBank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank