ACM onderzoekt mogelijke fraude bij aanbestedingen gemeente Amsterdam

Toegevoegd op 07-05-2019

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) onderzoekt of aannemers verboden prijsafspraken hebben gemaakt in de grond-, weg-, en waterbouw (GWW-)sector in de gemeente Amsterdam. Dat schrijft ACM maandag in een persbericht.
De ACM kreeg tips over mogelijk verboden afspraken tussen verschillende aannemers bij aanbestedingen van de overheid. Zo zouden aannemers mogelijk hebben onderhandeld over de hoogte van de prijzen en wie de opdracht zou krijgen.


Als dat klopt, dan is de concurrentie vervalst. Dat leidt mogelijk tot hogere prijzen, lagere kwaliteit of minder innovatie, aldus de ACM. De toezichthouder heeft de afgelopen maand invallen gedaan bij meerdere bedrijven.

De betreffende aanbestedingen waren voor projecten tussen de 100 duizend en 2 miljoen euro. De overheid geeft jaarlijks miljarden uit via aanbestedingen. Ondernemers concurreren vervolgens onderling om zo'n project, waarbij de onderneming met het beste aanbod in prijs en kwaliteit de aanbesteding 'wint'.

Lees verder op Nu.nl

Laatste nieuwsberichten

Hieronder vindt u de laatste 5 nieuwsberichten die geplaatst zijn.

AmsterdamVacatureBank.nl - Nieuwe vacatures en CV's in Amsterdam

Interesse in een nieuwe baan of nieuwe collega's in de regio Amsterdam? Op de AmsterdamVacatureBank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

AmsterdamVacatureBank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank