Communicatieadviseur Deelmobiliteit

Baan gegevens

 • Bedrijf: VBCI
 • Plaats: Amsterdam
 • Plaatsingsdatum: Eergisteren
 • Werkniveau: HBO
 • Werkervaring: 3 t/m 10 jaar ervaring
 • Dienstverband: Vast contract, Detachering/Interim


Algemene omschrijving

Standplaats: Amsterdam

Startdatum: 22-06-2020

Einddatum: 31-12-2020

Tijdelijk dienstverband: Ja

Uren per week: 32-36

Online sinds: 20-05-2020

Functie

Voor een non-profit organisatie in Amsterdam zoeken we een Communicatieadviseur Deelmobiliteit.

De duur van de opdracht betreft 6 maanden met optie tot verlenging. De opdracht is voor 32-36 uur per week.

Bedrijfscultuur

De gemeente Amsterdam is als organisatie volop in ontwikkeling en streeft er elke dag naar om een risicobewuste organisatie te zijn, die effectief en resultaatgericht samenwerkt met partners in de keten. Het is een prachtige organisatie, met volop kansen en mogelijkheden voor mensen die hun nek durven uit te steken!

Functiebeschrijving

De gemeente Amsterdam heeft de ambitie een voortrekkersrol te spelen bij de ontwikkeling van deelmobiliteit, gezien de gewenste mobiliteitstransitie van bezit naar gebruik in de stad. Het programma deelmobiliteit is recent gestart en levert een bijdrage aan doelstellingen op het gebied van de ruimte, bereikbaarheid, luchtkwaliteit, duurzaamheid en het tegengaan van mobiliteits-armoede (toegankelijke, betaalbare mobiliteit). De doelen van het programma zijn meer, beter en slimmer deelmobiliteit (aanbod en gebruik) te realiseren. Dat bereiken we door ons te richten op meer samenhang op het gebied van deelmobiliteit en te zorgen voor een versnelling in het realiseren van de verschillende vormen van deelmobiliteit.

Binnen het programma wordt de opgave langs vier sporen opgepakt te weten faciliteren, communiceren, stimuleren en reguleren. Het spoor communicatie is in de opdrachtformulering van het programma als volgt omschreven:

1. Communiceren: maakt de voordelen en mogelijkheden van deelmobiliteit duidelijk.

2. Inrichten (en verder verbeteren) van een heldere informatie op de website van de Gemeente Amsterdam met betrekking tot deelmobiliteit.

3. En doorlopend, mogelijk met specifieke campagnes, de mogelijkheden van deelmobiliteit uitdragen,

4. Daarbij specifiek inzetten op gedragsverandering bij levens veranderende gebeurtenissen zoals verhuizing of een andere baan dan wel bij externe ontwikkelingen, zoals werkzaamheden aan bruggen en kademuren etc.

Het programma Deelmobiliteit valt onder de directie Verkeer en Openbare Ruimte en werkt nauw samen met de programma's Amsterdam Autoluw, Smart Mobility (CTO) en andere afdelingen en programma's binnen de gemeente.

De functie:

Het programma staat in de startblokken. Als communicatieadviseur ben je vanaf het begin betrokken en zorg jij dat de basis op orde is. Je bent verantwoordelijk voor het opzetten van de communicatiestrategie - en aanpak. Je adviseert en werkt mee met aan de communicatie-onderdelen van het op te stellen programmaplan en voert dit ook uit of zorgt dat dit uitgevoerd wordt. Je werkt nauw samen met de bij het programma betrokken gedragsdeskundige en ander betrokken partijen. Je kunt snel schakelen tussen verschillende partijen en bewaakt het overzicht.

Werkzaamheden:

- Ontwikkelt de communicatiestrategie en voert de communicatieaanpak uit; bewaakt de samenhang in de communicatie;

- Adviseert de programmamanager en het team over de communicatieaanpak;

- Stakeholdersanalyse maken (o.a .met behulp van factor C);

- Nauwe samenwerking met de gedragsdeskundige;

- Levert een bijdrage in de volle breedte van het communicatievakgebied (all-round): online communicatie (content leveren, maken en inzet/gebruik social media);

- Samenwerkingsverbanden opzetten en onderhouden met de communicatieadviseurs van aanverwante programma's en organisatieonderdelen binnen de gemeente en externe betrokken partners;

- Op termijn aansturing van medior communicatieadviseur;

- Samenwerken met experts van het Communicatiebureau, voor o.a, Factor C, gedragsbeïnvloeding, storytelling, huisstijladvies, media- en campagne advies en online redactie.

Jouw profiel

- Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding;

- Je hebt ruime ervaring als Communicatieadviseur bij een grote complexe organisatie of overheidsinstantie;

- Je hebt inzicht in bestuurlijke-politieke verhoudingen;

- Je hebt ervaring met het opstellen van en het uitvoeren van een communicatiestrategie en vertaling naar de aanpak;

- Als je ervaring hebt binnen de gemeente Amsterdam in het fysieke domein met vergelijkbare complexiteit en/ of grootte is dat een pré.

Verdiensten

Het bruto maandsalaris ligt tussen de € 3.500,- en € 5.500,- (o.b.v. 36 uur), of een max. uurtarief van € 70,-, afhankelijk van opleiding en ervaring.

Solliciteer direct

Herken je jezelf in bovenstaand functieprofiel en voldoe je aan alle eisen? Stuur dan direct jouw cv met motivatie waarom jij de perfecte kandidaat bent voor deze functie.

Reageren kan tot en met 31 mei.

Gestelde eisen

- Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding;

- Je hebt ruime ervaring als Communicatieadviseur bij een grote complexe organisatie of overheidsinstantie;

- Je hebt inzicht in bestuurlijke-politieke verhoudingen;

- Je hebt ervaring met het opstellen van en het uitvoeren van een communicatiestrategie en vertaling naar de aanpak;

- Als je ervaring hebt binnen de gemeente Amsterdam in het fysieke domein met vergelijkbare complexiteit en/ of grootte is dat een pré.


Arbeidsvoorwaarden

Uren

Salaris

€ 3.500 - € 5.500 p/m

Informatie over VBCI

VBCI
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op AmsterdamVacatureBank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in Amsterdam Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in Amsterdam.
 • Casemanager Verzuim, Achmea

  Vandaag geplaatst door Randstad

  Hé HR Professional, op zoek naar een nieuwe uitdaging? Zoek je een functie bij een groot bedrijf, waar je je ervaring als casemanager verder kunt uitbouwen? Je kennis blijven verbreden in een team waar iedereen gelijk is en waar je van elkaar kunt leren? Dan is deze functie als Casemanager Verzuim bij Achmea in Tilburg je volgende stap.Wat ga je doen?Als Casemanager Verzuim begeleid je de werkgever (klant van Achmea) in het verzuimtraject van zijn arbeidsongeschikte werknemer. Hoe je dat...

  Randstad
 • Productiemedewerker

  Vandaag geplaatst door Randstad

  Laat jij je kaas ook niet van je brood eten? Heb jij wel kaas gegeten van een productiefunctie? Wil jij graag fulltime aan de slag? En wil jij jezelf elke dag weer opnieuw uitdagen? Kom dan werken bij FrieslandCampina in Wolvega!Wat bieden wij jou als productiemedewerker bij FrieslandCampina in Wolvega?Een goed salaris van €12,61 per uur (bij 21 jaar en ouder); Na de inwerkperiode ga je naar €13,30 (bij 21 jaar en ouder); Ploegentoeslag vanaf 34%; Een urengarantie van 24 uur wat aangevuld kan...

  Randstad
 • Inpakker

  Vandaag geplaatst door Randstad

  Ben jij per direct op zoek naar een baan in de logistiek en wil je de komende drie weken aan de slag als inpakker? Dan is Yusen in Edam op zoek naar jou!Wat ga je doen als productiemedewerker bij Yusen?Als productiemedewerker bij Yusen ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden. Die zullen bestaan uit het orderpicken, inpakken en verzendklaar maken van make-up producten van het welbekende merk Charlotte Tilbury! Er wordt gewerkt in een 2 ploegendiensten en...

  Randstad
 • Productiemedewerker

  Vandaag geplaatst door Randstad

  ProductiemedewerkerBen jij op zoek naar een uitdagende baan in Zwaagdijk? Hou jij ervan om je handen uit de mouwen te steken en wil graag zoveel mogelijk aan de slag in de productie? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor Hessing in Zwaagdijk zijn wij namelijk op zoek enthousiaste productiemedewerkers die graag zoveel mogelijk aan de slag willen op de vrijdag en/of zaterdag!Met verschillende locaties in Nederland is Hessing een koploper in de groente en fruit-verwerkingsindustrie. Hessing levert...

  Randstad
 • Operator, kunststof, 3 ploegen

  Vandaag geplaatst door Randstad

  Heb jij technisch inzicht en verdiep je je graag in het productieproces? Dan is de functie van mechanisch operator echt iets voor jou. Samen in een gedreven team van collega’s ben je verantwoordelijk voor een goede afhandeling van het gehele proces en houden jullie de productierun draaiende.Het bedrijf waar jij komt te werken levert internationaal high-performance plastic compounds en resins als grondstof gebruikt worden in diverse markten.Functieomschrijving:Je bent als...

  Randstad

AmsterdamVacatureBank.nl - Nieuwe vacatures en CV's in Amsterdam

Interesse in een nieuwe baan of nieuwe collega's in de regio Amsterdam? Op de AmsterdamVacatureBank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

AmsterdamVacatureBank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank