Corporate Recruiter - (met focus op arbeidsmarktcommunicatie)

Baan gegevens

 • Bedrijf: Independent Recruiters
 • Plaats: Amsterdam
 • Plaatsingsdatum: 20-09-2021
 • Werkniveau: HBO
 • Werkervaring: 1 - 3 jaar ervaring
 • Dienstverband: Vast contract


Algemene omschrijving

Corporate recruiter gezocht voor een landelijke dienstverlener met kantoor Amsterdam.

Jouw focus ligt op de arbeidsmarktcommunicatie kant van de recruitment. Je bent creatief in het bedenken van unieke campagnes voor de (bulk) werving van kandidaten. Je bent verantwoordelijk voor de wervingsstrategie en bepaalt samen met de hiring manager hoe en waar je de vacature uit gaat zetten. Je weet de wervingskanalen dan ook moeiteloos te vinden. Daarnaast focus je op de "candidate experience" en zorg je ervoor dat onze opdrachtgever een sterk imago neerzet. Klinkt dit als jouw nieuwe uitdaging? Dan kom ik graag met je in contact!

Jij bent onder andere verantwoordelijk voor:

 • Weet met een creatieve invalshoek een wervingsstrategie te ontwikkelen gericht op een optimale Candidate Journey. Jij bereikt hiermee de juiste doelgroepen (online en offline) en zet ze aan tot solliciteren.
 • Meet het succes van de wervingsstrategie. Jij gebruikt de rapportages vanuit het ATS (en mogelijk externe tools) om data te verzamelen, te delen en te borgen. Op basis van deze data pas jij jouw strategie aan / onderneem jij actie.
 • Bent het gezicht van de organisatie voor potentiële medewerkers en partners. Jij vertegenwoordigt onze organisatie op scholen en banenmarkten. Jij hebt contact met de verschillende jobboards en andere leveranciers van recruitment-verbonden services. Intern stem jij af met de HR Manager over de samenwerkingsvoorwaarden en kosten.
 • Zorgt, samen met de afdeling Communicatie, dat de arbeidsmarktcommunicatie sterk en onderscheidend is binnen de branche/sector. Hiervoor zet jij verschillende vormen van Employer Branding in (bijvoorbeeld Storytelling, blogs, vlogs, foto's).
 • Draagt bij aan het algehele kennisniveau binnen de organisatie op het gebied van recruitment om een goede Employee Value Proposition te realiseren. Je werkt hierin nauw samen met diverse vacaturehouders die verantwoordelijk zijn voor het selectie- en aannameproces.
 • Gaat gesprekken aan met vacaturehouders om het gewenste profiel te doorgronden en een passende vacaturetekst hiervoor te maken. Daarbij selecteer jij kandidaten op basis van de door hun aangeleverde informatie en de (telefonische) intake waarbij jij verschillende gesprekstechnieken toepast.
 • Doet de werving en selectie voor de management- en staff vacatures. Jij doet dit niet alleen door vacatures uit te zetten op jobboards, maar ook door talent sourcing (search).
 • Stelt jaarlijks een begroting op als voorstel voor de afdeling Recruitment waarbij je o.a. (met gebruik van de verwachte bezetting) een inschatting maakt van de kosten voor adverteren.
 • Houdt jezelf op de hoogte van de trends en ontwikkelingen waarbij jij kansen voor onze organisatie herkent en implementeert.
 • Diverse projecten.

Wij bieden de corporate recruiter een uitdagende functie binnen een grote organisatie. Salaris ligt tussen de €2500,- en € 3500,- bruto per maand op fulltime basis en is afhankelijk van meegebrachte kennis, opleiding en ervaring.

Gestelde eisen

De kandidaat die ik zoek neemt vooral persoonlijkheid mee: +energiek, +volhoudend, +creatief, +resultaat gericht. Daarnaast is de volgende kennis en ervaring zeer relevant: * Ambitieuze, creatieve ideeën; * Een resultaatgerichte werkhouding die houdt van dynamiek; * Minimaal 1 jaar werk ervaring als Recruiter op een hbo denk- en werkniveau; * Kennis van de operationele en technische kant van Recruitment (o.a. jobboards, KPI's cph en cpa); * Ervaring met inbound & outbound Recruitment, Arbeidsmarktcommunicatie & Employer Branding; * Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal; * Een sterke overtuigingskracht en motiverend vermogen; * Talent voor het plannen en organiseren van jouw werk.

Uren

32-40 hours

Salaris

Negotiable

Informatie over Independent Recruiters

Independent Recruiters is hét werving, selectie & executive search bureau voor staffuncties in onder andere Finance, ICT, Sales & Marketing en HRM. Wij zijn landelijk actief in de bemiddeling en advisering van ervaren en startende HBO en WO professionals....
Lees meer over Independent Recruiters

Independent Recruiters
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op AmsterdamVacatureBank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in Amsterdam Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in Amsterdam.
 • Recruiter Overheid Amsterdam

  Toegevoegd op 11-10-2021 door Maandag® Amsterdam

  Voor de vestiging Maandag® Amsterdam zoek ik een Recruiter binnen de overheid. Je komt te werken in een energiek team met grote passie voor het vak!Door op een vernieuwende manier te searchen weet jij jouw professionals te vinden. Je vindt het leuk om innovatief te zijn; het organiseren van een lezing voor jouw doelgroep of het geven van een sollicitatietraining zijn voorbeelden van unieke manieren om in contact te komen met jouw potentiële professionals. Vervolgens weet jij deze...

  Maandag®
 • Corporate Recruiter - (met focus op arbeidsmarktcommunicatie)

  Toegevoegd op 05-10-2021 door Independent Recruiters

  Corporate recruiter gezocht voor een landelijke dienstverlener met kantoor Amsterdam. Jouw focus ligt op de arbeidsmarktcommunicatie kant van de recruitment. Je bent creatief in het bedenken van unieke campagnes voor de (bulk) werving van kandidaten. Je bent verantwoordelijk voor de wervingsstrategie en bepaalt samen met de hiring manager hoe en waar je de vacature uit gaat zetten. Je weet de wervingskanalen dan ook moeiteloos te vinden. Daarnaast focus je op de "candidate experience" en zorg...

  Independent Recruiters
 • Interim Total Rewards Analyst - Europe

  Toegevoegd op 05-10-2021 door Independent Recruiters

  We are looking for an experienced Interim Total Rewards Analyst for an international company European HQ in Amsterdam. You will work together with local, regional and global HR teams to set up the best reward offering strategy. Are you the data driven, international-minded Total Rewards Analyst? Then please get in touch!We are looking for an experienced Interim Total Rewards Analyst for an international company European HQ in Amsterdam. You will work together with local, regional and global...

  Independent Recruiters
 • Compensation & Benefits Analyst - Europe

  Toegevoegd op 01-10-2021 door Independent Recruiters

  We are looking for an experienced Compensation & Benefits Analyst for an international company European HQ in Amsterdam. You will work together with local, regional and global HR teams to set up the best reward offering strategy. Are you the data-driven, international-minded Compensation & Benefits Analyst? Then please get in touch!We are looking for an experienced Compensation & Benefits Analyst for an international company European HQ in Amsterdam. You will work together with...

  Independent Recruiters
 • Talent Acquisition Specialist @ Prothya Biosolutions

  Toegevoegd op 30-09-2021 door Independent Recruiters

  Voor Prothya Biosolutions in Amsterdam zoeken wij een Talent Acquisition Specialist. In deze rol ga je samen met de TA Lead werken aan het opzetten van de recruitment strategie maar ook het verder vormgeven aan arbeidsmarktcommunicatie. Lijkt jou het een leuke uitdaging om dit op te zetten? Dan kom ik graag met je in contact!Voor Prothya Biosolutions in Amsterdam zoeken wij een Talent Acquisition Specialist. In deze rol ga je samen met de TA Lead werken aan het opzetten van de recruitment...

  Independent Recruiters

AmsterdamVacatureBank.nl - Nieuwe vacatures en CV's in Amsterdam

Interesse in een nieuwe baan of nieuwe collega's in de regio Amsterdam? Op de AmsterdamVacatureBank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

AmsterdamVacatureBank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank