Security Analisten

Baan gegevens

 • Bedrijf: UWV
 • Plaats: Amsterdam
 • Plaatsingsdatum: 26-03-2020
 • Werkniveau: HBO
 • Werkervaring: 3 t/m 10 jaar ervaring
 • Dienstverband: Vast contract


Algemene omschrijving

Security Analisten
Amsterdam Sloterdijk, 32 - 38 uur

Wat je gaat doen
Wat is de juiste vervolgstap in je loopbaan? Een belangrijke, maar vaak ook een ingewikkelde vraag. Wij zijn de IT-organisatie van UWV; maatschappelijk aan de top, intellectueel uitdagend en met alle ruimte voor ontwikkeling. Wat jij zoekt bieden wij, gegarandeerd!

Als IT Security Analist bij UWV werk je aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Want dan zijn mensen op hun best. Onze IT-systemen en E-dienstverlening zijn belangrijk om dit waar te kunnen maken. We zijn een grote IT-werkgever met toegang tot de data van miljoenen Nederlanders en met directe impact op het functioneren van onze maatschappij. En met 100 miljoen bezoekers op uwv en werk zijn wij de grootste digitale dienstverlener binnen het publieke domein.

De werkgebieden privacy en security zijn belangrijk binnen UWV en specifiek ICT. Als IT Security Analist bij UWV heb je een breed en afwisselend takenpakket. Je werkt op de afdeling Security & Risk met 16 medewerkers, waar ook de ethical hackers werken. Je werkt nauw samen met directe collega’s maar ook met de andere bedrijfsonderdelen.

Je belangrijkste algemene verantwoordelijkheden zijn:

 • Behandelen en beoordelen van verzoeken met een security component.
 • Inwinnen van informatie over de verzoeken, zoals firewall wijzigingen, whitelist mutaties, verhoogde autorisaties, ect..
 • Beslissen op basis van een risico inschatting en dit schriftelijk en mondeling motiveren.
 • Analist zijn in het SOC monitoringteam en afhandeling van alerts uit het SIEM .
 • Controleren van de relevantie van bekende kwetsbaarheden in relatie tot het vulnerability- en patchproces van leveranciers.
 • Actieve samenwerking binnen en buiten het team.

Gestelde eisen

Binnen UWV wordt gewerkt op basis van ‘vertrouwen in vakmanschap’ en ook dit jaar zijn wij weer gecertificeerd als Top Employer. Dit betekent dat wij op zoek zijn naar IT-talent dat zich bewust is van de eigen kwaliteiten en nieuwsgierig is om zichzelf verder te ontwikkelen.

Als basis neem je mee:

 • Een informatica werk- en denkniveau op Hbo-niveau; inspireer ons met de security opleidingen die je succesvol hebt afgerond. Wij doen vast een voorzet: CISSP, CISM, CISA, SEC504.
 • Intelligentie en talent; neem ons tijdens het gesprek mee met jouw visie over IT-security.
 • Minimaal drie jaar werkervaring in dit vakgebied; toon aan dat je ervaring hebt opgedaan in de genoemde verantwoordelijkheden.
 • Procesmatig en communicatief; schriftelijk vastleggen van standaarden en mondeling toelichten van beoordelingen.
 • Effectiviteit en efficiency; deel de successen die je in het verleden hebt gerealiseerd met je collega’s.

Uren

Zie tekst.

Salaris

Salaris in overleg

Informatie over UWV

Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op AmsterdamVacatureBank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in Amsterdam Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in Amsterdam.
 • Projectleider Informatievoorziening

  Gisteren geplaatst door Maandag® Amsterdam

  Jij gaat een aantal gave projecten leiden op het gebied van informatievoorziening. In deze projectteams wordt samengewerkt met verschillende disciplines van de gehele organisatie, jij gaat de behoeften afstemmen met deze stakeholders. Ook ga je aanbestedingen en implementaties begeleiden. Om dit te bereiken is het noodzakelijk dat je een flinke dosis kennis van informatievoorziening meeneemt. Je bent ook op de hoogte van informatieveiligheid, privacy en relevante wet- en regelgeving. Verder...

 • Informatiemanager

  Gisteren geplaatst door Maandag® Amsterdam

  De positie waar jij het beste tot je recht komt is tussen de ICT en de organisatie. Dat doe je in de functie als Informatiemanager, waarbij je je gaat richten op de wensen klant. De organisatie heeft grote plannen liggen, daarom is dit voor jou dé uitdaging waar je naar op zoek was.Je werkt ontstaat uit het opmerken van knelpunten. Aan jou de taak om deze te observeren waaruit adviezen voortvloeien. Jij vertaalt dan de informatiebehoefte naar informatievoorziening binnen alle teams van de...

 • Senior Functioneel Beheerder

  Gisteren geplaatst door Maandag® Amsterdam

  Als functioneel beheerder vervul jij een spilfunctie tussen gebruikers, applicaties en ICT specialisten. Jij staat te poppelen om te beginnen en een breed scala aan werkzaamheden uit te voeren. Een greep hieruit is: Jij gaat applicaties zelfstandig inrichten De nieuwe functionaliteiten implementeer je Documentbeheer, testen van updates en toekennen van autorisaties Incidenten signaleren en oplossen De organisatie (in Noord Holland) waar jij gaat werken moet kunnen vertrouwen op een optimaal...

 • Technisch Applicatie Beheerder

  Gisteren geplaatst door Maandag® Amsterdam

  De organisaties waar jij werkt als applicatie beheerder zijn binnen de publieke sector en dat is helemaal jou ding. Maandag heeft een onwijs groot netwerk door heel Nederland, dit zijn stuk voor stuk uitdagende projecten waar jij onderdeel van bent. In de rol als applicatie beheerder voel jij je helemaal op je gemak, daarom ben jij veelzijdig inzetbaar. Nieuwe applicaties maak jij dan ook snel eigen. Jij gaat onder andere beheren, implementeren, optimaliseren, ontwerpen en inrichten. Als...

 • Tester

  Gisteren geplaatst door Maandag® Amsterdam

  Automatisch testen is namelijk de toekomst voor onze opdrachtgevers. Om zo optimaal mogelijk alle fouten uit de systemen te halen en alle probleem op te lossen ga jij tests uitvoeren. Je gaat bijvoorbeeld testspecificaties opstellen en user stories beoordelen op testbaarheid. In wat voor soort testen ben jij gespecialiseerd?Regressietesten Performancetesten Securitytesten Usability testenModelbased testen Unit testen Het uiteindelijke doel is natuurlijk om door middel van testen ervoor te...

AmsterdamVacatureBank.nl - Nieuwe vacatures en CV's in Amsterdam

Interesse in een nieuwe baan of nieuwe collega's in de regio Amsterdam? Op de AmsterdamVacatureBank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

AmsterdamVacatureBank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank