Data Scientist

Baan gegevens

 • Bedrijf: NLR
 • Plaats: Amsterdam
 • Plaatsingsdatum: 14-07-2018
 • Werkniveau: Universitair
 • Werkervaring: 3 t/m 10 jaar ervaring
 • Dienstverband: Vast contract


Algemene omschrijving

Jij gelooft in de kracht van data. Sterker nog, je bent ervan overtuigd dat je met jouw Data Science ervaring van grote toegevoegde waarde bent bij NLR. Wij geven je alle ruimte om dit te bewijzen. Ben jij die Data Scientist met voldoende business sense om ideeën en modellen te vertalen naar nog meer nieuwe kansen? Dan is dit het moment om te solliciteren!
NLR heeft voor haar locatie in Amsterdam een vacature voor een

Data Scientist

Welke mogelijkheden krijg jij als Data Scientist?
Met een aantal experts analyseer je de business vraagstukken van onze klanten uit het bedrijfsleven en Defensie. Je omarmt slimme nieuwe technieken en zorgt ervoor dat de business vraagstukken worden vertaald naar toepasbare oplossingen. Je werkt bijvoorbeeld aan innovatieve data-oplossingen. Zoals de realisatie van een digital twin, een nauwkeurige digitale representatie van onze faciliteit waar op een geautomatiseerde manier vliegtuigonderdelen van composiet worden gemaakt. Om de grote hoeveelheden data real-time te kunnen analyseren gebruik je technieken zoals Big Data, A.I. en Machine Learning.
Bovendien heb je de vrijheid om nieuwe inzichten en kansen te creëren, waarbij je uitgedaagd wordt je kennis volledig te benutten. Je kunt bijvoorbeeld onderzoeken of Blockchain technologie een toegevoegde waarde heeft in een onderhouds- of productieomgeving. Je focus ligt vooral bij onze klanttrajecten, met jouw gedrevenheid en expertise kan je met je collega’s tot een maximaal resultaat komen. Je bent pas echt succesvol als je klanten, je collega’s en jijzelf tevreden zijn.

Gestelde eisen

 • Afgeronde academische opleiding Software Engineering of Technische Informatica;
 • Analytisch denkvermogen en accurate resultaatgerichte werkhouding;
 • Ervaring met Java (FX), Javascript, Primefaces, Angular, Tomcat, J2EE platforms, MySQL;
 • Ondernemerschap, zelfstandigheid en initiatief;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in Nederlands en Engels.

Uren

Zie tekst.

Salaris

Salaris in overleg

Informatie over NLR

NLR, dedicated to innovation in aerospace, is hét centrum in Nederland op het gebied van lucht- en ruimtevaart. We doen onderzoek naar veiliger, milieuvriendelijker en efficiënter vliegverkeer. Onze vestiging in Amsterdam is recent gerenoveerd en in Marknesse is een prachtig nieuw gebouw gerealiseerd, beide volgens het concept van Het Nieuwe Werken. Bij elkaar werken ruim 600 gedreven professionals; van vliegtuigbouwkundigen tot psychologen en van wiskundigen tot applicatiedeskundigen. We werken aan de vliegtuigen van de toekomst. Wij dragen via innovatieve ICT oplossingen bij aan civiele en militaire toepassingen. Voor onze klanten maken we onder andere Production-Grade software waarbij we de filosofie hebben dat we dit altijd in overleg met de klant doen. Dit resulteert in een optimale klanttevredenheid. Veel van onze software wordt gebruikt door luchtvaartdeskundigen, werktuigbouwkundigen en wiskundigen. Dit wordt gebruikt om adviezen te kunnen geven aan de overheid en het bedrijfsleven. Onze projectteams zijn multidisciplinair samengesteld en werken op basis van (inter-)nationale samenwerkingsverbanden.

NLR
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op AmsterdamVacatureBank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in Amsterdam Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in Amsterdam.
 • System Engineer IT (fulltime) directe omgeving Amsterdam

  Vandaag geplaatst door XINNO B.V.

  De functie van System engineer is een veelzijdige rol binnen XINNO. Je werkt met een team van engineers samen en je werkt individueel aan het volledig beheren van de aan jouw toegewezen IT infrastructuren. Je zorgt er onder andere voor dat SLA afspraken worden nagekomen en afgesproken prestatieniveaus worden behaald. Je voert zowel preventief als correctief onderhoud uit en werkt aan vlekkeloze migraties bij klanten en mutaties in hardware. Je bent nauw betrokken bij de implementatie van...

  ICTerGezocht
 • Test automation & tooling manager

  Eergisteren geplaatst door sQout

  Dit is zeer zeker een pittige baan met veel technische uitdagingen en verantwoordelijkheden voor een ervaren tester met als specialisatie geautomatiseerd testen en de bijbehorende tools. Je gaat een geautomatiseerde test infrastructuur realiseren voor (mobiele) app in meerdere talen en domeinen. (Denk ook aan front end, back end, Java en .Net). Daarnaast bouw je test cases en je rapporteert over de vorderingen en risico´s. Je helpt testers op weg bij het opstellen van testscenario´s voor...

  ICTerGezocht
 • Security Tester

  Eergisteren geplaatst door sQout

  Je bent een gedreven tester die graag bezig is met cyberbeveiliging en je hebt testervaring met netwerken en apps. Daar ben jij enorm geschikt voor vanwege je feilloze analytische denkvermogen.

  ICTerGezocht
 • Software Tester

  Eergisteren geplaatst door sQout

  Dit bedrijf wil graag goede softwareproducten leveren. Daarom is het onder andere jouw taak om regelmatig bepaalde testen (handmatig of geautomatiseerd) uit te voeren om zo te controleren of alles nog wel aan de kwaliteitseisen voldoet. Je bent ook betrokken bij de voorbereidingen, de documentatie en de uitvoering van allerlei verschillende type testen, van regressie tot acceptatie. Testrapportages, adviseren over perfectionering van het testproces, zorgen dat de testwerkzaamheden en...

  ICTerGezocht
 • Technisch projectmanager omgeving Amsterdam

  Toegevoegd op 20-07-2018 door Zimmerman & Zimmerman

  Wij zijn op zoek naar een energieke technisch projectmanager. Wij werken met een klein team voor internationale klanten die wij helpen hun data open te maken en met hun data informatie producten te ontwikkelen. Als technisch projectmanager vul je tevens de rol in van scrum master door twee wekelijks de sprints op te zetten en de dagelijkse stand-ups te begeleiden. Omschrijving werkzaamheden: Ontwikkelen van project scopes, planningen & briefings. Creëren en bijhouden van tijdlijnen weer...

  ICTerGezocht

AmsterdamVacatureBank.nl - Nieuwe vacatures en CV's in Amsterdam

Interesse in een nieuwe baan of nieuwe collega's in de regio Amsterdam? Op de AmsterdamVacatureBank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

AmsterdamVacatureBank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank