Microsoft Virtual Workplace Engineer

Baan gegevens

 • Bedrijf: Vrije Universiteit Amsterdam
 • Plaats: Amsterdam
 • Plaatsingsdatum: 16-03-2023
 • Werkniveau: HBO
 • Werkervaring: 3 - 5 jaar ervaring
 • Dienstverband: Vast contract


Algemene omschrijving

Microsoft Virtual Workplace Engineer
Jij zorgt ervoor dat meer dan 30.000 studenten en circa 5.000 medewerkers vanuit huis of op de campus kunnen studeren en werken aan de Vrije Universiteit Amsterdam. We zoeken een aanjager van digitaal samenwerken. Samen met je collega?s zet je jouw enthousiasme, kennis en kunde in om ervoor te zorgen dat de Vrije Universiteit optimaal gebruik kan maken van de werkplek en de bijhorende software.

Locatie: AMSTERDAM
FTE: 0,8 - 1

Functieomschrijving
De VU zit in een digitale transformatie; er wordt hard gewerkt aan de Modern Workplace. Werken en studeren doe je thuis, op de campus of onderweg. Daarbij moet je op een betrouwbare en veilige wijze kunnen werken en informatie delen, of dat nu voor studie of onderzoek is, nationaal of internationaal. Jij zorgt met het team dat al deze gebruikers toegang krijgen tot de verschillende typen werkplekken en de daarbij behorende applicaties. Samen met je team zorg je ervoor dat meer dan 10000 werkplekken en 500 applicaties stabiel en veilig draaien en op verschillende manieren beschikbaar zijn. Tevens draag je bij aan de transformatie van de klassieke werkplek naar de Modern Workplace. Daarbij staan kwaliteit en efficiëntie centraal.

Jouw taken

 • Dagelijks beheer van meer dan 10000 werkplekken m.b.v. SCCM, Intune, Citrix, AVD, scripting.
 • Draait mee in de transitie van classic on-prem werkplekken (SCCM, Citrix, AD managed) naar een moderne werkplek (Intune, AAD managed, AVD).
 • Automatiseert taken d.m.v. van scripting (PowerShell, Azure Automation).
 • Maakt packages van applicaties conform de VU-norm m.b.v. MSI en MSI-X Packaging.
 • Draagt bij in het verder ontwikkelen van een efficiëntere werkplekomgeving.
 • Verzorgt (Functionele) Gebruikers acceptatie tests en documenteert deze.
 • Bereidt changes voor en voert deze uit in een evergreen IT landschap.
 • Ondersteunt waar nodig collega's en eindgebruikers.
 • behandelt incidentmeldingen (2de en 3de lijn meldingen).

Gestelde eisen

 • Hbo werk- en denkniveau
 • M365 Modern Desktop Administrator (of de bereidheid dit te behalen).
 • Je hebt aantoonbare ervaring met SCCM en Intune in een Enterprise omgeving.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met Citrix (CCP-V) en/of AVD.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met PowerShell.
 • Je bent gewend om intensief samen te werken met diverse IT-collega?s en -disciplines.
 • Je levert in teamverband complexe dienstverlening van een kwalitatief hoog niveau.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden (Nederlands en Engels).
 • Het is een Pre als je Microsoft gecertificeerd bent (SCCM, Intune, Windows 10).
 • Het is een pre als je ervaring hebt met het Azure platform.
 • Het is een Pre als je ervaring hebt met het werken in een Agile Omgeving.
Wat bieden wij
Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal ?2.960 (schaal 10) en maximaal ?5.439 (schaal 11) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Beheerder ICT 1, Beheerder ICT 2 en staat open voor ten minste 0,8 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar.

Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband, 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering,
 • ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, goede doorgroeimogelijkheden,
 • hybride werken maakt een goede werk/privébalans mogelijk

Uren

36 - 38

Meer informatie

 Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 30.000 studenten en werken meer dan 5.500 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Informatietechnologie
De dienst Informatietechnologie (IT) ondersteunt onderwijs en onderzoek aan de Vrije Universiteit Amsterdam met een grote variëteit aan middelen en systemen. Onze IT-voorzieningen zijn essentieel voor onderzoekers, docenten, studenten, zorgverleners en de bedrijfsvoering. We volgen de IT-ontwikkelingen dan ook op de voet en kijken bij het vernieuwen van onze dienstverlening voortdurend naar de toekomst.

Werken bij IT betekent opereren in een complex, vaak hectisch en uitdagend speelveld, met aandacht voor zowel ontwikkeling als beheer. Bij ons krijg je alle ruimte om initiatief te tonen en verantwoordelijkheid te nemen. We vinden het belangrijk om van elkaar te leren, altijd met de focus op resultaat. Bij IT werken 215 medewerkers, verdeeld over 6 afdelingen.

Solliciteren
Ben jij geïnteresseerd in deze functie? Solliciteer dan door middel van onderstaande solliciteer button Zo spoedig mogelijk. Denk hierbij aan het uploaden van jouw curriculum vitae en motivatiebrief.

Sollicitaties ontvangen per e-mail worden niet in behandeling genomen.

Vragen
Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met:

Naam: Emilio Lopera
Functie: Teammanager Endpoint Automation
Telefoonnummer: 020 598 6669
E-mail: e.lopera@vu.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Informatie over Vrije Universiteit Amsterdam

Vrije Universiteit Amsterdam
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op AmsterdamVacatureBank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in Amsterdam Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in Amsterdam.
 • WOO-coördinator

  Vandaag geplaatst door Maandag® Amsterdam

  De WOO-coördinator is het eerste aanspreekpunt voor binnengekomen WOO-verzoeken en is contactpersoon voor de andere WOO-coördinatoren. De WOO-coördinatoren van zowel de stadsdelen en alle directies hebben een gezamenlijk overleg. Medewerkers kunnen bij de WOO-coördinator terecht met vragen of advies over hoe het verzoek het af te handelen. Een deel van de WOO verzoeken handelt de coördinator zelf af. Als er informatie van meerdere afdelingen nodig is, moet de WOO-coördinator het overzicht...

  Maandag®
 • Projectleider Energietransitie

  Gisteren geplaatst door Maandag® Amsterdam

  Je bent verantwoordelijk voor het begeleiden van diverse projecten op het gebied van duurzame energie en energietransitie. Daarnaast coördineer en stel je projectplannen op die zorg dragen voor een effectieve projectuitvoering. Ook hou je je bezig met het bewaken van de voortgang, budgetten en kwaliteit van de projecten. Tot slot stuur je projectmedewerkers aan, signaleer je kansen en bedreigingen binnen het vakgebied anticipeer je hierop en rapporteer je de voortgang en resultaten aan de...

  Maandag®
 • Business Controller

  Gisteren geplaatst door Independent Recruiters

  Wij zoeken een business controller voor een grote onderwijsinstelling in Amsterdam. Deze instelling heeft 12 locaties met een centrale control afdeling. Een rol waar je de financiële sleutelpositie bent voor de organisatie en diens toekomst. Zeer dynamische omgeving en een brede control functie waarin je veel te maken hebt met fusies en overnames.Ben jij cijfermatig sterk, ervaring met het opmaken van management rapportages en adviezen geven op het vlak van financiën en bedrijfsvoering? Lees...

  Independent Recruiters
 • Handhavingsjurist

  Gisteren geplaatst door Maandag® Amsterdam

  Ben jij een professional die complexe vraagstukken niet uit de weg gaat en op zoek is naar een nieuwe uitdaging met volop mogelijkheden? Solliciteer dan voor de functie van Handhavingsjurist bij Maandag®Als handhavingsjurist houd jij je bezig met het controleren op de naleving van wet & regelgeving op het gebied van bestuursrecht. Denk aan het juridisch handhaven op het gebied van ruimte, milieu, natuur, WABO, APV en openbare orde & veiligheid. Als handhavingsjurist ben jij het eerste...

  Maandag®
 • Projectleider Gebiedsontwikkeling

  Gisteren geplaatst door Maandag® Amsterdam

  Je bent verantwoordelijk voor het aansturen van projectteams en het bewaken van de voortgang van projecten;Je adviseert en onderhandelt met stakeholders zoals gemeenten, projectontwikkelaars, architecten en andere betrokken partijen;Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van projectplannen, budgetten en planningen;Je bewaakt de kwaliteit van het project en zorgt voor een tijdige oplevering binnen budget;Je onderhoudt contact met opdrachtgevers en zorgt voor een goede afstemming van de...

  Maandag®

AmsterdamVacatureBank.nl - Nieuwe vacatures en CV's in Amsterdam

Interesse in een nieuwe baan of nieuwe collega's in de regio Amsterdam? Op de AmsterdamVacatureBank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

AmsterdamVacatureBank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank