Secretaris VUvereniging

Baan gegevens

 • Bedrijf: Vrije Universiteit Amsterdam
 • Plaats: Amsterdam
 • Plaatsingsdatum: 01-06-2022
 • Werkniveau: HBO
 • Werkervaring: 3 - 5 jaar ervaring
 • Dienstverband: Vast contract


Algemene omschrijving

Secretaris VUvereniging
Ben je op zoek naar een functie op het snijvlak van bestuurlijke besluitvorming binnen een grote maatschappelijke organisatie? Wil je verantwoordelijk zijn voor het organisatorisch en inhoudelijk ondersteunen en adviseren van het bestuur van de VUvereniging? Heb je ervaring in het ondersteunen van bestuurlijke besluitvorming binnen de universiteit of een andere setting, dichtbij het bestuur zelf? En wil je werken bij onze nieuwe Dienst Universitaire Relaties & Fondsenwerving (DURF)? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Locatie: AMSTERDAM
FTE: 1 - 1

Functieomschrijving
Als secretaris VUvereniging (0.6 fte) zorg je ervoor dat de processen binnen de VUvereniging soepel verlopen, voor goede overleggen, je bereidt hierbij de beleidsstukken voor t.b.v. het bestuur, zorgt voor de voorbereiding van de commissies en ledenraadsvergaderingen en begeleidt het subsidieproces binnen de VUvereniging. Je staat stevig in je schoenen en bent een stevige gesprekspartner op strategisch niveau voor het bestuur van de VUvereniging. Je bent verbindend, organisatorisch sensitief, kan goed schrijven, werkt gestructureerd en hebt financieel inzicht. Je schakelt eenvoudig tussen meerdere belangen en weet deze goed over te brengen.
Tevens ben je voor 0.4 fte MT lid van DURF en ben je samen met de directeur en andere MT leden verantwoordelijk voor het ontwikkelen van beleid voor de Dienst. Je stelt beleidsplannen op, een jaarplan en andere rapportages behorende bij de Planning & Control cyclus.
Je werkt nauw samen met de voorzitter van de VUvereniging en met de directeur van DURF. Je rapporteert aan beide personen en valt hiërarchisch onder de directeur van DURF .

Over de VUvereniging
De VUvereniging is een breed maatschappelijk netwerk van mensen die zich verbonden voelen bij de VU en het Amsterdam UMC. De VUvereniging verbindt de bijzondere identiteit van de VU met de samenleving. Samen met de VU werken wij aan een betere wereld gericht op rechtvaardigheid, medemenselijkheid en verantwoordelijkheid voor elkaar en voor de wereld. De VUvereniging is er voor iedereen die de VU steunt. We subsidiëren jaarlijks met 1 miljoen euro bijzondere projecten en activiteiten op het snijvlak van wetenschappelijk onderwijs, onderzoek, zorg en maatschappij. En we organiseren evenementen en activiteiten over actuele maatschappelijke thema’s op de VU-campus en in het land; voor onze leden, studenten, medewerkers, alumni en andere geïnteresseerden. Voor meer informatie, zie www.vuvereniging.nl.

Over DURF

DURF is de nieuwe Dienst Universitaire Relaties en Fondsen van de VU. Werken bij DURF is bouwen, met een ondernemend en compact team, aan een breed loket voor externe partnerschappen en particuliere fondsenwerving. Binnen DURF werken de teams Alumnirelaties, Maatschappelijke profilering, Corporate Partnerships, Fondsenwerving, Relatiemanagement, Communicatie en Relatiebeheer en de VUvereniging nauw samen aan het opbouwen en onderhouden van universitaire relaties van de VU en de VUvereniging. Dit doen we door middel van communicatie, campagnes, evenementen en inhoudelijke samenwerkingsprogramma’s.
Bij DURF werken in totaal 22 medewerkers (19 fte).

Jouw taken

 • Strategisch adviseur en sparringpartner Bestuur VUvereniging en Ledenraad (incl. commissies)
 • Maken van beleidsvoorstellen voor het bestuur binnen de door het bestuur aangegeven kaders
 • Inhoudelijk en organisatorisch voorbereiden vergaderingen van het Bestuur, Ledenraad en commissies van de Ledenraad
 • Bevorderen van- en toezien op realisatie bestuursbesluiten
 • (Laten) notuleren van de vergaderingen van in ieder geval Bestuur en Ledenraad
 • Opstellen jaarrekening en begroting i.s.m. penningmeester
 • Budgetverantwoordelijk totale begroting VUvereniging
 • Beoordeling subsidieaanvragen en - verantwoordingen aan de hand van de richtlijnen. Daarover adviseren aan bestuur (subsidiebedrag jaarlijks ca. 1 mln. euro) & proactieve adviesrol om het proces te optimaliseren
 • Beheer van de fondsen volgens de door het bestuur afgegeven richtlijnen
 • Optreden als contactpersoon/vertegenwoordiger richting externe partijen zoals subsidieontvangers
 • MT lid DURF (0.4fte), medeverantwoordelijk voor strategie & beleidsontwikkeling en uitwerking ervan (in nauwe samenwerking met directeur DURF en andere MT leden)
 • Geeft leiding aan bestuurssecretaris VUvereniging

Gestelde eisen

 • Bestuurlijke sensitiviteit
 • Verbindend vermogen/ gevoel voor de goede verhoudingen
 • Integer
 • Communicatief vaardig & in staat om bestuursbesluiten te vertalen naar programmering en acties
 • Schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, vooral gericht op schrijven van bestuurs-en beleidsstukken
 • Financieel inzicht om jaarverslag, begroting, etc. op te kunnen stellen en subsidieproces te kunnen ondersteunen.
 • Maakt deel uit van het team en MT DURF
 • Valt hiërarchisch onder directeur DURF
 • Heeft een functionele relatie met en is sparring partner voor voorzitter Bestuur VUvereniging.
 • Voor de governance taken van de VUvereniging heeft de secretaris een onafhankelijke rol en positie vergelijkbaar met de secretaris van de RvT van de VU.

Uren

38

Salaris

schaal 13

Meer informatie

Wat bieden wij
Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €5.294 (schaal 13) en maximaal €6.444 (schaal 13) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Bestuurssecretaris 1 en staat open voor ten minste 1 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar. Verlenging van de arbeidsovereenkomst tot een vast contract behoort tot de mogelijkheden.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:

 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
 • 8% vakantietoeslag
 • 8,3% eindejaarsuitkering
 • keuzemodel voor fiscale uitruil van bepaalde arbeidsvoorwaarden
 • ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling
 • collectiviteitskortingen op ziekte- en autoverzekering

Over de VU
Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 30.000 studenten en werken meer dan 5.500 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Solliciteren

Ben jij geïnteresseerd in deze functie? Solliciteer dan door middel van onderstaande solliciteer button uiterlijk 23-06-2022. Denk hierbij aan het uploaden van jouw curriculum vitae en motivatiebrief. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 1 juli en 6 juli; indien mogelijk vragen wij je hier rekening mee te houden.

Sollicitaties ontvangen per e-mail worden niet in behandeling genomen.

Vragen
Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met:

Naam: Delia de Vreeze
Functie: Directeur DURF
Telefoonnummer: 06 3418 8617
E-mail: delia.de.vreeze@vu.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Informatie over Vrije Universiteit Amsterdam

Vrije Universiteit Amsterdam
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op AmsterdamVacatureBank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in Amsterdam Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in Amsterdam.
 • Frontoffice Medewerk(st)er

  Toegevoegd op 22-06-2022 door ARTO Recruitment

  Als frontoffice medewerker beman je de receptie en ben je verantwoordelijk voor telefonisch en face-to-face klantencontact. Je vormt een toegankelijk aanspreekpunt voor de klanten en daarnaast verricht je diverse administratieve en secretariële werkzaamheden voor zowel onze opdrachtgever als voor haar klanten. Jouw werkdag komt er als volgt uit te zien: Bij binnenkomst hoor je de telefoon al rinkelen. Deze zal de rest van de dag meerdere malen afgaan. De telefoontjes zullen worden afgewisseld...

  ARTO Recruitment
 • Financial Accountant

  Toegevoegd op 22-06-2022 door Independent Recruiters

  Dit gave bedrijf gespecialiseerd in het ontwerpen en maken van lifestyle producten heeft versterking nodig in het finance team. Zij zijn één van de grootste leveranciers in Europa met het hoofdkantoor in Amsterdam. Als financial accountant versterk jij het team en samen brengen jullie de financiele administratie naar een hoger niveau.Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en wil je meer te weten komen over dit bedrijf? Lees dan snel verder en solliciteer!Ter versterking van de Finance...

  Independent Recruiters
 • Junior Financial Controller

  Toegevoegd op 22-06-2022 door Independent Recruiters

  Dit gave bedrijf gespecialiseerd in het ontwerpen en maken van lifestyle producten heeft versterking nodig in het finance team. Zij zijn één van de grootste leveranciers in Europa met het hoofdkantoor in Amsterdam. Als junior financial controller versterk jij het team en samen brengen jullie de financiele administratie naar een hoger niveau.Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en wil je meer te weten komen over dit bedrijf? Lees dan snel verder en solliciteer!Ter versterking van de...

  Independent Recruiters
 • Hypotheekadviseur

  Toegevoegd op 21-06-2022 door ARTO Recruitment

  Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een hypotheekadviseur die goede en hoogwaardige adviezen kan uitbrengen met betrekking tot hypotheken. Met jouw persoonlijke aanpak weet jij klanten op de juiste manier te bereiken en jij handelt altijd vanuit de behoeften van de klant. * HOE ZIET JOUW WERKDAG ERUIT? Gedurende de dag adviseer jij klanten met betrekking tot de mogelijkheden rondom het kopen of financieren van een nieuwe woning. Jij maakt de inkomens- en vermogenspositie van de...

  ARTO Recruitment
 • Corporate Controller

  Toegevoegd op 21-06-2022 door Independent Recruiters

  In this new position as a Corporate Controller in this private investment company, you will set up and centralize financial reporting processess of all different groups, based in Eastern Europe and Germany mainly. A challenging position for someone with experience in corporate/group, strong communication skills and experience with companies in the Balkan Area. In this new position as a Corporate Controller in this private investment company, you will set up and centralize financial reporting...

  Independent Recruiters

AmsterdamVacatureBank.nl - Nieuwe vacatures en CV's in Amsterdam

Interesse in een nieuwe baan of nieuwe collega's in de regio Amsterdam? Op de AmsterdamVacatureBank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

AmsterdamVacatureBank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank