Coördinator Corporate Communicatie & Pers

Baan gegevens

 • Bedrijf: amsterdam&partners
 • Plaats: Amsterdam
 • Plaatsingsdatum: 13-09-2021
 • Werkniveau: HBO
 • Werkervaring: 5 - 10 jaar ervaring
 • Dienstverband: Vast contract


Algemene omschrijving

Voor het team Corporate Communicatie & Pers zoeken we een bevlogen coördinator. Het team is een onderdeel van de afdeling Business & Stakeholdermanagement.

Coördinator Corporate Communicatie & Pers
32-38 uur - Amsterdam

amsterdam&partners is een not-for-profit stichting verantwoordelijk voor het structureel versterken van de reputatie van de Metropool Amsterdam en het gidsen van bewoners, bezoekers en bedrijven. Samen met ca. 850 partners bouwen we aan een leefbare Metropool Amsterdam waar bewoners centraal staan en bezoekers en bedrijven welkom blijven. Ons doel is een welvarende Metropool Amsterdam waarin iedereen met plezier woont, werkt en recreëert.

Wat ga je doen?
Voor het team Corporate Communicatie & Pers zoeken we een bevlogen coördinator. Het team is een onderdeel van de afdeling Business & Stakeholdermanagement. Deze afdeling bestaat uit vier teams: Corporate Communicatie & Pers, Stakeholdermanagement & Sales, Amsterdam Convention Bureau en Business Development.

Corporatie Communicatie & Pers is verantwoordelijk voor het structureel versterken van de reputatie van de organisatie door haar een stem en gezicht te geven. In dit team geven de collega’s de reputatie van de organisatie vorm, richten ze de interne communicatie zo in dat collega’s betrokken zijn en blijven, onderhouden zij relaties met de belangrijkste stakeholders, werken zij de woordvoering uit voor complexe persdossiers, behartigen zij de belangen van amsterdam&partners op diverse beleidsterreinen en bewaken zij de merkidentiteit van zowel het merk amsterdam&partners alsook de inzet van het motto I amsterdam. Organiseren, plannen, anticiperen en overleggen met experts in de organisatie, met externe relaties en partners is essentieel.

Je bent het eerste aanspreekpunt en de adviseur voor de managing director Business & Stakeholder Management en de Directeur. Als coördinator coördineer je werkzaamheden van 3 medewerkers en stuur je ze inhoudelijk aan: een Medewerker Pers, een Medewerker Interne Communicatie en een Senior Medewerker Public Affairs. De nieuwe coördinator is een ervaren professional met leidinggevende ervaring. Hiernaast ben je gewend om in een complexe matrixorganisatie te functioneren.

Je bent in deze rol verantwoordelijk voor;

Algemeen
 • Het opstellen van het lange termijn beleid, de meerjarenplannen, het operationele jaarplan en de begroting.
 • Redactie van organisatie-brede documenten met grote reikwijdte en impact zoals subsidieaanvragen, grote offerte trajecten, evaluaties en verantwoordingen.
 • Adviseren, redigeren en meewerken aan lobbystukken en manifesten van derden zoals grote partners en belangrijke stakeholders.

Corporate communicatie & reputatie
 • Je ontwikkelt activiteiten gericht op het versterken van de reputatie van de organisatie. Samen met het team stel je de kalender samen.
 • In overleg bepaal je welke collega’s spreken deelnemen aan relevante congressen, bijeenkomsten en evenementen. Samen met de sprekers bepaal je het verhaal en redigeer je de presentaties en aanverwante stukken.
 • Daar waar relevant stimuleer je de totstandkoming van opiniestukken, publicaties en lobbydocumenten en whitepapers.

Public Affairs & Stakeholder Management
 • Je hebt kennis van het politieke veld en je weet wat er speelt.
 • In geval van crisis in Amsterdam, ben je het eerste aanspreekpunt voor de gemeente Amsterdam.
 • In overeenstemming met de senior medewerker Public Affairs beantwoord je regelmatig raadsvragen, Kamervragen en verzorg je de input voor de verschillende overleggen op landelijk, regionaal en lokaal niveau.

Persvoorlichting & Woordvoering

 • Je stelt het woordvoerings- en persbeleid op, verzorgt de messaging en woordvoeringslijn en bewaakt de consistentie in de boodschappen naar mediarelaties.
 • Je treedt naar voren als woordvoerder (on-en offline) en adviseert en ondersteunt andere woordvoerders bij de voorbereiding van interviews op grote kerndossiers.

Gestelde eisen

 Een natuurlijke nieuwsgierigheid naar alles wat er speelt in ons vakgebied. Je hebt een hoge mate van sensitiviteit voor ontwikkelingen extern en intern. Jij begrijpt welke mensen je moet aanhaken wanneer je een bepaalde boodschap wilt communiceren. Het creëren van relevante perscontent voor de verschillende (nieuwe) media is een van je expertises. Je hebt een vlotte stijl van communiceren en schrijven waarmee je de aandacht van de ontvanger trekt. Je bent in staat om situaties en vraagstukken snel te doorgronden en met een aanpak te komen. Je hebt een coachende en inspirerende stijl van coördineren. Aantoonbare affiniteit met Metropool Amsterdam is een voorwaarde.

Op jouw CV staat:

 • Een afgeronde HBO of WO opleiding, specialisatie Communicatie;
 • 8 tot 10 jaar ervaring in een communicatiefunctie. Bij voorkeur in complexe organisaties met een grote zichtbaarheid.
 • Ervaring in PR en woordvoering is een must.
 • Sterke analytische- en adviesaardigheden;
 • Ervaring in het aansturen van communicatieprojecten met meerdere in- en externe stakeholders;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift.

Wat kun je van ons verwachten?
Een werkgever die veel vrijheid geeft in de manier waarop jij je werk doet. Zo vinden we flexibele werktijden en een informele werksfeer heel belangrijk. Als talent zit je bij ons op je plek. Doorlopende ontwikkeling is onderdeel van onze bedrijfscultuur. We organiseren regelmatig (online) borrels, lunches en ook kennissessies van interne- en externe sprekers. Wil jij ook je bijdrage leveren aan de promotie van onze mooie regio? Dan pas je bij ons!

Daarnaast bieden wij je:

 • Een salaris van €3600,- tot €4350,- (bij een fulltime dienstverband van 38 uur).
 • Een functie voor 38 uur in de week, vanaf 32 uur per week is bespreekbaar
 • Een persoonsgebonden budget voor opleidingen
 • De I amsterdam crew card, waarmee jij gratis of met korting toegang krijgt tot bijna alle Amsterdamse musea en attracties.

Uren

32 - 38

Meer informatie

 Is de functie Coördinator Corporate Communicatie precies wat jij zoekt? Reageer dan direct door te klikken op de sollicitatielink. Wil je eerst meer weten over de functie? Neem dan contact op met Elise Hanssen via hr@iamsterdam.com.

Informatie over amsterdam&partners

amsterdam&partners draagt bij aan de leefbaarheid, aantrekkelijkheid en welvarendheid van een duurzame en inclusieve metropool. Dit doen wij door het dagelijks bouwen van een betere reputatie en het gidsen van bewoners, bedrijven en bezoekers door het unieke aanbod van de Metropool Amsterdam. Door de inzet van de juiste data en inzichten, nieuwe technologieën en verhalen die beklijven (storytelling) beïnvloeden wij beeld en gedrag. In onze visie staat de bewoner centraal en blijven bedrijven, congressen en bezoekers welkom. Mits ze iets toevoegen aan de Metropool Amsterdam. En is de focus verschoven van kwantiteit naar kwaliteit. Wij kunnen die uiteraard niet alleen realiseren. Daarom verbinden we mensen, organisaties en initiatieven om samen kansen te verzilveren en problemen op te lossen. Ons netwerk bestaat uit ongeveer 850 partners die allemaal vorm en inhoud geven aan Metropool Amsterdam. Overheden, culturele instellingen, bedrijfsleven en kennisinstellingen. Samen met onze partners bouwen we aan een leefbare, aantrekkelijke, welvarende, inclusieve en duurzame Metropool Amsterdam.

Onze organisatie heeft bijna 80 gepassioneerde medewerkers die zich vol inzetten voor de stad en omgeving. Onze organisatie kenmerkt zich door een open cultuur en informele werksfeer, waar volop ruimte is je talenten te benutten. Wil je meer weten over onze organisatie? Kijk dan op onze website www.iamsterdam.com.

amsterdam&partners
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op AmsterdamVacatureBank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in Amsterdam Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in Amsterdam.
 • PR en Communicatie Adviseur

  Gisteren geplaatst door ARTO Recruitment

  Je bent in deze rol als PR en Communicatie Adviseur medeverantwoordelijk voor de communicatie wat betreft het onderhoudt van relaties, stakeholders en pers.Daarnaast zal je onderdeel uitmaken van het team Marketing & Communicatie en werk je nauw samen met andere teams en afdelingen. Je zorgt dat de teksten worden verspreid via allerlei communicatiekanalen; Je hebt affiniteit en interesse in jeugdzorg; Je zorgt ervoor dat de stichting goed zichtbaar is in de media en voert deze strategie ook...

  ARTO Recruitment
 • Media Analist

  Toegevoegd op 05-10-2021 door ARTO Recruitment

  Het is aan jou om de klanten van onze opdrachtgever vroeg in de ochtend hét nieuws van de dag over te brengen. Je ondersteunt verschillende organisaties met het nieuwsoverzicht en rapportages. Je zorgt er voor dat ze op de hoogte worden gesteld van de nieuwste marktontwikkelingen. Je gebruikt hierbij de modernste zoekmachines, je filtert artikelen uit websites en kranten. Verder behoren tot jouw taken het schrijven van samenvattingen en analyses. 

  ARTO Recruitment

AmsterdamVacatureBank.nl - Nieuwe vacatures en CV's in Amsterdam

Interesse in een nieuwe baan of nieuwe collega's in de regio Amsterdam? Op de AmsterdamVacatureBank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

AmsterdamVacatureBank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank