Technische onderwijsondersteuner natuur- en sterrenkunde practicum

Baan gegevens

 • Bedrijf: Vrije Universiteit Amsterdam
 • Plaats: Amsterdam
 • Plaatsingsdatum: 19-02-2020
 • Werkniveau: MBO
 • Werkervaring: 1 - 3 jaar ervaring
 • Dienstverband: Vast contract


Algemene omschrijving

Technische onderwijsondersteuner natuur- en sterrenkunde practicum

In de bacheloropleidingen wordt natuur- en sterrenkunde vanuit verschillende wetenschappelijke invalshoeken benaderd. Vanuit het Natuur- en Sterrenkunde Practicum wordt een leerlijn aangeboden waarin studenten vanaf het eerste jaar getraind worden in experimentele en academische vaardigheden, en daarnaast in onderzoeksvaardigheden waarbij studenten veel vrijheid geboden wordt in de keuze van onderzoeksvragen en het inrichten van experimenten. Dit vereist een grote flexibiliteit van zowel docenten als de technische onderwijsondersteuners. Het biedt tegelijkertijd ook een grote variatie in werkzaamheden.

Locatie: AMSTERDAM
FTE: 0,8

Functieomschrijving
De technische onderwijsondersteuner heeft als hoofdtaken er voor te zorgen dat alle apparatuur die benodigd is voor het uitvoeren van practica aanwezig is op de labzaal, en studenten en practicumassistenten ondersteuning te bieden bij het gebruik van de apparatuur.

De werkzaamheden worden voor ongeveer 70% uitgevoerd op het natuurkunde practicum op de VU voor de bacheloropleidingen Natuur- en Sterrenkunde (joint degree), Medische Natuurwetenschappen en Science, Business & Innovation. Ongeveer 30% van de werkzaamheden worden uitgevoerd op het Natuurkunde Practicum op Science Park (UvA) voor de bacheloropleiding Natuur- en Sterrenkunde (joint degree).

Jouw taken

 • eerste- en tweedejaars natuurkunde experimenten voorbereiden (testen) en klaarzetten voorafgaand aan een practicumserie, en opruimen na een practicumserie
 • technische ondersteuning bieden aan assistenten voorafgaand aan het practica
 • technische ondersteuning bieden aan studenten tijdens de uitvoering van practica (instructie gebruik apparatuur)
 • computeronderhoud uitvoeren (m.n. updaten van (antivirus)software en Windows updates, en incidenteel voor ondersteuning van studentenlaptops)
 • magazijnbeheer (opslag opstellingen en apparatuur)
 • kleine reparaties uitvoeren, en als contactpersoon voor de mechanische en elektronische werkplaatsen fungeren voor grote reparaties en opdrachten
 • bestellingen van apparatuur voorbereiden (offertes opvragen) en afhandelen
 • een aantal malen per jaar apparatuur heen- en weer vervoeren tussen VU en Science Park (UvA)

Gestelde eisen

 • een technische opleiding op MBO-niveau
 • ondernemende persoon die zelfstandig kan werken en tegen een stootje kan
 • uitstekende sociale vaardigheden
 • aanleg en interesse voor experimentele natuurkunde en onderwijs
 • in bezit van rijbewijs B

Uren

32

Salaris

N.O.T.K.

Meer informatie

 Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €1.992 (schaal 6) en maximaal €3.052 (schaal 7) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Onderwijs-/Onderzoeksmedewerker 4, Onderwijs-/Onderzoeksmedewerker 5 en staat open voor 0,8 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar. Verlenging van de arbeidsovereenkomst behoort tot de mogelijkheden.

Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:

 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer
 • keuzemodel voor fiscale uitruil van bepaalde arbeidsvoorwaarden
 • goede en voordelige sportfaciliteiten

Over de VU
Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 26.500 studenten en werken ruim 4.600 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Bètawetenschappen
De Faculteit der Bètawetenschappen inspireert wetenschappers en studenten om duurzame oplossingen te vinden voor complexe maatschappelijke vraagstukken. Van bosbranden tot big data, van obesitas tot geneesmiddelen en van molecuul tot de maan: ons onderwijs en onderzoek beslaan de volle breedte van de bètawetenschappen. Nationaal en internationaal delen wij kennis en ervaring met vooraanstaande wetenschappelijke instituten en het bedrijfsleven.

Werken bij Bètawetenschappen is samenwerken met studenten, promovendi en wetenschappers met focus op hun vak én een brede blik op de wereld. De faculteit telt ongeveer 5.750 studenten en er werken ruim 1.250 medewerkers.

De afdeling Natuur- en Sterrenkunde
Deze functie valt onder de afdeling Natuur- en sterrenkunde, van waaruit een groot deel van het onderwijs voor de opleidingen Natuur- en Sterrenkunde (een joint degree programma met de UvA), Medische Natuurwetenschappen en Science, Business & Innovation wordt georganiseerd.

Solliciteren
Ben jij geïnteresseerd in deze functie? Solliciteer dan door middel van onderstaande solliciteer button uiterlijk 29 februari 2020. Denk hierbij aan het uploaden van jouw curriculum vitae en motivatiebrief.

Sollicitaties ontvangen per e-mail worden niet in behandeling genomen.

Vragen
Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met:

Naam: Gerrit Kuik
Functie: Hoofd sectie Natuurkunde Practicum & Didactiek
Telefoonnummer: 020 598 7884
E-mail: g.j.kuik@vu.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Informatie over Vrije Universiteit Amsterdam

Vrije Universiteit Amsterdam
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op AmsterdamVacatureBank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in Amsterdam Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in Amsterdam.
 • Docent lichamelijke opvoeding

  Gisteren geplaatst door Randstad

  Kinderen uitdagen en motiveren om met beweging bezig te zijn, dat is jouw doel. Jij moedigt de kinderen aan om dingen te doen die ze eigenlijk niet durven. Jij laat zien hoe het moet. Apenkooi, trefbal of piraterij, niets is jou te gek en je bedenkt allerlei leuke spellen. Herken jij jezelf hierin? Dan ben jij degene die ik zoek!Voor een praktijkschool in de omgeving van Heerlen zijn wij per direct op zoek naar een docent lichamelijke opvoeding (LO). Het betreft een ziektevervanging waarvan...

  Randstad
 • Docent wiskunde

  Gisteren geplaatst door Randstad

  Docent wiskunde“Frans leer je het beste op vakantie, maar wat is nou een leuke manier om wiskunde te leren?” Weet jij het antwoord op deze vraag? Goed dat je dit leest! Bij Randstad Onderwijs kan jij als docent wiskunde terecht voor jouw volgende uitdaging. Momenteel zijn wij in de regio Utrecht voor VO scholen op zoek naar docenten wiskunde. Zowel bevoegde als bekwame docenten kunnen hiervoor bij ons aankloppen.Laat zien wat je kan als docent wiskunde:Je zult de wiskunde lessen voorbereiden...

  Randstad
 • Docent verzorging

  Toegevoegd op 03-04-2020 door Randstad

  Wil jij je zorg ervaring bijdragen, juist nu?Ik heb een vacature waarbij je hulp juist nu zo hard nodig is! Het gaat om bijscholingsinstellingen die over uren draaien om zo veel mogelijk zorg personeel goed op te lijden. Er zijn meer aanmeldingen dan dat ze docenten/trainers hebben. En de vraag naar zorgpersoneel zal alleen nog maar stijgen in de aankomende tijd.Ik zoek met spoed docenten/trainers ervaren met de volgende inhoud: ADL (Algemeen Dagelijkse Levensverrichtingen)  Helpende Plus ...

  Randstad
 • Docent verzorging/gezondheidskunde

  Toegevoegd op 03-04-2020 door Randstad

  Docent verzorging/gezondheidskundeDocenten zorg opgelet!Voor een zorg college in Amsterdam zijn wij opzoek naar docenten zorg.Wat ga je doen?Als docent/ trainer verpleegtechnische vaardigheden ben je in staat om zorgprofessionals de verschillende voorbehouden en risicovolle vaardigheden, via een didactische vaardigheidstraining, te trainen en te toetsen, met in achtneming van de vastgestelde protocollen. We zijn dan ook op zoek naar een docent/ trainer die flexibel, multi-inzetbaar,...

  Randstad
 • Docent Verpleegkunde

  Toegevoegd op 02-04-2020 door Randstad

  De zorg, een sector waar talenten nodig zijn en jij weet als geen ander dat kwaliteit hierbij een must is. Wij zijn op zoek naar jou! Jij bent een kei in jouw vak en je wilt de beste know how overbrengen aan toekomstige zorgverleners als docent verpleegkunde.Jij weet als geen ander hoe belangrijk het is dat zorg op een goede manier wordt gegeven. Als docent Verpleegkunde geef je studenten mee dat je echt hart moet hebben voor mensen. Je begeleid hen in hun ontwikkeling en leert hen de juiste...

  Randstad

AmsterdamVacatureBank.nl - Nieuwe vacatures en CV's in Amsterdam

Interesse in een nieuwe baan of nieuwe collega's in de regio Amsterdam? Op de AmsterdamVacatureBank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

AmsterdamVacatureBank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank