Medewerker aangiftebehandeling Douane (Brexit)

Baan gegevens

 • Bedrijf: Belastingdienst
 • Plaats: Amsterdam
 • Plaatsingsdatum: 08-03-2019
 • Werkniveau: MBO
 • Werkervaring: 1 - 3 jaar ervaring
 • Dienstverband: Vast contract


Algemene omschrijving

Functieomschrijving
"Ik draag bij aan een veilig leefklimaat door te zorgen dat er geen ongewenste goederen de EU worden binnengebracht. Zo heb ik onlangs nog de invoer van een dinosaurus voor een museum mogen beoordelen." Astrid, medewerker aangiftebehandeling bij de Douane.

De Douane Nederland is een handhavende en klantgerichte organisatie, waarvan de activiteiten direct van invloed zijn op onze samenleving. En dit gaat dus verder dan aan de grenzen van Nederland: het werkterrein is internationaal georiënteerd. In jouw rol van medewerker aangiftebehandeling draag je bij aan de veiligheid van de bv Nederland. Je beoordeelt wet- en regelgeving en zorgt voor de juiste afdracht van rechten en heffingen. Ook zorg je ervoor dat er geen ongewenste goederen de Europese Unie binnenkomen. Je beoordeelt aangiften van goederen op veiligheid, gezondheid, economie, en milieu (VGEM) en je controleert facturen, vergunningen en zogenaamde oorsprongscertificaten. Bij onregelmatigheden corrigeer je de aangifte en zeg je - zo nodig - proces-verbaal aan en maak je deze op. Alle aangiften van de in te voeren goederen gaan door jouw handen heen, van bloemen, computers, kleding tot auto’s.

Als medewerker aangiftebehandeling wil je veel tijd en energie steken in een pittige opleiding. Als je die succesvol hebt afgerond, kun je bij ons komen werken. Ook heb je een hele goede lichamelijke conditie om tijdens de bewegings- en fitheidsonderzoek goed te presteren. Als je geschikt bent, begin je in september met de algemene douane-opleiding die je zoals gezegd met succes moet afronden, voordat je bij ons kan komen werken.

Zullen we zaken doen en word jij de nieuwe collega van Astrid?

Gestelde eisen

 Functie-eisen

 • Je bent in het bezit van een vmbo tl- óf mbo 3-diploma, bij voorkeur in de richting handhaving, toezicht & veiligheid óf in een financieel- of juridisch- administratieve richting. Dit diploma stuur je als bijlage mee met jouw sollicitatie.
 • Je beschikt over een uitstekende lichamelijke en mentale conditie. Je wordt hierop getest door een bewegings- en fitheidsonderzoek.
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B.
 • Je bent bereid om buiten kantooruren én in een rooster van onregelmatige diensten (24/7) te werken.
 • Het is een pre als je bent aangewezen als buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA of AOA).
 • In jouw motivatiebrief omschrijf je duidelijk en in correct Nederlands waarom je solliciteert naar deze functie en voor welk kantoor je wilt werken (zie ‘Bijzonderheden’).

Jouw competenties?
 • flexibiliteit
 • samenwerken
 • resultaatgerichtheid
 • initiatief
 • stressbestendigheid

Herken jij jezelf ook hierin?
Je staat stevig in je schoenen en je wordt niet snel omver geblazen. Je bent flexibel, stressbestendig en je blijft in álle gevallen vriendelijk. Als je bij ons komt werken, is het belangrijk dat je integer bent en dat laat je zien in alles wat je wel of niet doet. Kortom: je bent een plezierig collega.

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau Schaal 4, schaal 5, schaal 6, schaal 7
Salarisomschrijving De werkzaamheden van deze functie vallen in de salarislijn Groepsfunctie C. Groepsfunctie C omvat 3 schalen, de schalen 5 tot en met 7 van het BBRA ’84. Het salaris bedraagt maximaal € 3.013 bruto per maand bij een fulltime dienstverband, exclusief vakantie- en eindejaarsuitkering. Per 1 juli 2019 stijgt het salaris met 2% ten gevolge van de loonsverhoging CAO rijksambtenaren. Bij aanwijzing in een groepsfunctie worden kandidaten ingeschaald in de naast lagere salarisschaal (schaal 4, trede 0 tot en met 3). Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of vanwege arbeidsmarktoverwegingen kan, bij uitzondering, inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en ervaring dit rechtvaardigt direct in de bij de functie behorende salarislijn in te schalen. Definitieve benoeming in de groepsfunctie C en inschaling in de daarbij behorende salarislijn is afhankelijk van het succesvol afronden van de gehele opleiding en het functioneren in de praktijk. Als je niet voldoet aan deze eis geldt voor medewerkers in tijdelijke dienst dat de tijdelijke aanstelling wordt beëindigd. Medewerkers in deze functie kunnen - afhankelijk van het proces waarin ze worden geplaatst - in aanmerking komen voor een toelage wegens overwerk, wisselende werktijden en daarmee samenhangende inconveniënten.
Maandsalaris Min €1873 - €3013 (bruto)
Contractduur -
Minimum aantal uren per week 32
Maximum aantal uren per week 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

De organisatie - Belastingdienst
Bij de Belastingdienst werken 28.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven. Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging; de rol van data wordt steeds groter en werkzaamheden worden in toenemende mate gedigitaliseerd. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn. De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!

De afdeling - Directie Douane (Brexit)
De Douane is een handhavingsdienst, stelt de verschuldigde douanerechten en accijnzen vast en heft en int deze. De geïnde bedragen worden afgedragen aan de Nederlandse schatkist en de EU. De Douane zorgt er ook voor dat de samenleving zo goed mogelijk wordt beschermd tegen onveilige en ongewenste goederen. Hieronder valt een breed scala aan taken op het terrein van veiligheid, milieu, flora en fauna, gezondheid en cultuur. Én de Douane draagt bij aan het versterken van de concurrentiepositie van Nederland en de EU door toe te zien op de naleving van Europese maatregelen voor marktordening en te zorgen voor een snelle en goede douaneafhandeling, resulterend in zo min mogelijk oponthoud en lage administratieve lasten.

Uren

32 t/m 36 uur

Salaris

Min €1873 - €3013 (bruto)

Informatie over Belastingdienst

Belastingdienst
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op AmsterdamVacatureBank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in Amsterdam Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in Amsterdam.
 • Duty manager gezocht voor een bekend beveiligingsbedrijf in Schiphol

  Toegevoegd op 08-03-2019 door YoungCapital

  Wat ga je doen? Jij bent een echte ondernemer en vindt het uitdagend om met van alles en nog wat bezig te zijn. Je bent verantwoordelijk voor ongeveer 12 teamleiders en die zijn uiteindelijk weer verantwoordelijk voor ongeveer 100 man bij elkaar! Awesome!! Aangezien er veel verantwoordelijkheid bij jou ligt is het belangrijk dat je hier goed mee om weet te gaan, jij ziet precies wanneer een medewerker niet op zijn plek zit, of wanneer ze achter lopen op de doelstellingen...

  YoungCapital
 • Medewerker Douane scan en detectie (Brexit)

  Toegevoegd op 08-03-2019 door Belastingdienst

   Functieomschrijving "'De wereld van namaak’ is ontzettend boeiend en er zitten vaak grote criminelen achter. Wereldwijd gaat het om vele containers vol en ik wil die goederen onderscheppen." Rob, medewerker scan en detectie bij de Douane. De Douane Nederland is een handhavende en klantgerichte organisatie, waarvan de activiteiten direct van invloed zijn op onze samenleving. En dit gaat dus verder dan de grenzen van Nederland: het werkterrein is internationaal...

  VONQ BV
 • Medewerker Douane fysiek toezicht (Brexit)

  Toegevoegd op 07-03-2019 door Belastingdienst

  Functieomschrijving "Ik weet nooit wat ik ga aantreffen tijdens een controle: dat kan werkelijk van alles zijn. Van bedreigde dier- en plantsoorten tot verdovende middelen. En van nagemaakte kleding tot wapens. En die goederen dan op de juiste wijze 'behandelen'. Dat voelt goed!” Stephen, medewerker fysiek toezicht bij de Douane. De Douane Nederland is een handhavende en klantgerichte organisatie, waarvan de activiteiten direct van invloed zijn op onze samenleving. En dit gaat...

  VONQ BV
 • Parttime handhaver gezocht in Haarlem

  Toegevoegd op 27-02-2019 door YoungCapital

  Wat ga je doen? Als parttime BOA zorg jij dat Haarlem de veilige stad blijft die het nu is. Door jouw BOA-certificiering (domein 1) heb je al de nodige ervaring opgedaan. Het leuke aan deze functie is dat je niet zomaar een BOA bent, maar een BOA op het water! Op het prachtige Spaarne stromen de toeristen komende tijd weer binnen. Bloemencorso, Koningsdag; een drukte van jewelste! Aan jou de taak om de veiligheid en leefbaarheid scherp in de gaten te houden. Je blijft natuurlijk wel...

  YoungCapital
 • Ga parttime aan de slag als casinomedewerker in de buurt van Amsterdam

  Toegevoegd op 07-03-2019 door YoungCapital

  Wat ga je doen? Een bekend casino is op zoek naar een spontane en service gerichte medewerker. In het casino is geen dag hetzelfde doordat je elke keer verschillende mensen ontmoet. Je staat dan ook sterk in je schoenen en vindt het leuk om in gesprek te gaan met de spelers.  Als casinomedewerker ben jij het visitekaartje van het bedrijf. Je laat de klant zich thuis voelen en je geeft een warm welkom. Dit doe jij door interesse te tonen in de gasten.  Doordat jij makkelijk...

  YoungCapital

AmsterdamVacatureBank.nl - Nieuwe vacatures en CV's in Amsterdam

Interesse in een nieuwe baan of nieuwe collega's in de regio Amsterdam? Op de AmsterdamVacatureBank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

AmsterdamVacatureBank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank