Relatiemanager bijzondere giften

Baan gegevens

 • Bedrijf: Artsen zonder Grenzen
 • Plaats: Amsterdam
 • Plaatsingsdatum: 10-07-2019
 • Werkniveau: HBO
 • Werkervaring: 5 - 10 jaar ervaring
 • Dienstverband: Vast contract, Tijdelijk contract


Algemene omschrijving

Verschil maken voor mensen in nood, dat is wat Artsen zonder Grenzen wil bereiken. Wij verlenen medische hulp aan mensen die dit hard nodig hebben, maar niet krijgen. Onze eigen hulpverleners bieden deze hulp zelf, ter plaatse. Wij geven onze hulp overal ter wereld aan slachtoffers van oorlogen, epidemieën en rampen, los van ras, geloof of politieke overtuiging.

Naast het geven van directe hulp, maken we onacceptabele situaties wereldkundig en spreken overheden, instanties of sleutelpersonen aan en roepen hen op in actie te komen. Zodat mensen die onrecht wordt aangedaan, de hulp krijgen die ze nodig hebben. Het belang van onafhankelijke noodhulp, toegang tot medicijnen en een humaan Europees vluchtelingenbeleid zijn belangrijke thema’s waarover we ons uitspreken.

Bij Artsen zonder Grenzen (AzG) / Médecins sans Frontières (MSF) zetten wij ons in voor een inclusieve cultuur die de verschillende stemmen van onze medewerkers aanmoedigt en ondersteunt. Onze diversiteit voedt onze innovatie en verbindt ons dichter bij onze begunstigden en de gemeenschappen waarin wij werken. Wij verwelkomen aanvragen van individuen van alle geslachten, leeftijden, seksuele geaardheden, nationaliteiten, rassen, religies, overtuigingen en bekwaamheidsstatus en alle andere diversiteit kenmerken.

De afdeling Communicatie en Fondsenwerving brengt het lot van slachtoffers in humanitaire crises en het werk van Artsen zonder Grenzen onder de aandacht, en creëert draagvlak bij het Nederlandse publiek. Daarnaast zijn wij verantwoordelijk voor het genereren van support binnen de Nederlandse samenleving.

Voor de afdeling Communicatie en Fondsenwerving zoeken wij per direct een:

Relatiemanager bijzondere giften (80%)
Locatie: Amsterdam

Positie

We werken met een geïntegreerde strategie die we met de verschillende teams doorvertalen om onze ambitieuze groeidoelstellingen te realiseren. Deze functie valt binnen het team Relatiemanagement en richt zich op de doelgroepen Major Donors, Foundations en Corporates, met de nadruk op de eerste twee. Met een zeer ervaren en professioneel team relatiemanagers en een solide pool van bestaande major donors, is de basis voor bijzondere giftenwerving bij Artsen zonder Grenzen heel goed. We zien echter nog veel potentie, onder andere in het betrekken van nieuwe netwerken. In dit kader hebben we een aantal strategische prioriteiten gedefinieerd, waaronder het oprichten van een board of advisors. Dit is dus een uitdagende baan voor een ervaren, enthousiaste en ondernemende relatiemanager die van aanpakken weet.

Verantwoordelijkheden
 • Opzetten en uitvoeren van strategie en actieplan ten aanzien van werving, behoud en upgrading van bijzondere giften onder particulieren, stichtingen en bedrijven.
 • Onderhouden en verdiepen van relaties met bestaande major donors om betrokkenheid bij Artsen zonder Grenzen te behouden en vergroten.
 • Opzetten en uitvoeren van verschillende strategische projecten, waaronder het oprichten van een board of advisors.
 • Proactieve opvolging van een groot aantal prospects.
 • Maken van persoonlijke ontwikkelingsplannen voor speciale donateurs (en prospects die nog geen donateur zijn) om beter te voorzien in hun behoeften en hun betrokkenheid te vergroten.
 • Rapporteren, monitoren en evalueren van uitgevoerde activiteiten.
 • Onderhouden van contacten met andere afdelingen binnen Artsen zonder Grenzen die een bijdrage kunnen leveren aan de invulling van de relatie met onze donateurs.
 • Proactief op zoek gaan naar interessante funding mogelijkheden en vervolgens ontwikkelen van projectvoorstellen.

Gestelde eisen

Kandidaat Profiel

 • Wij zoeken een ervaren professional met minimaal HBO werk- en denkniveau
 • met tenminste 5 jaar relatiemanagementervaring in de goede doelensector, bij voorkeur internationale hulp
 • Een representatieve, sociale kameleon: in staat om goed contact te leggen en te kunnen schakelen met zeer uiteenlopende personen met verschillende achtergronden, leeftijden en interesses
 • Je bent in staat om een grote groep relaties te managen
 • Je bent communicatief zeer sterk, zowel mondeling als schriftelijk. Je kunt engagerend vertellen, zowel 1-op-1 als ten overstaan van grote groepen, en je bent sterk aan de telefoon.
 • Je bent een ambitieuze en resultaatgerichte vakman/vrouw. Nimmer verlies je de kwaliteit, ethiek en de relatie op de lange termijn uit het oog
 • Je bent analytisch en zorgvuldig. Je kunt planmatig en zelfstandig werken, maar functioneert ook uitstekend in een team.
 • Uiteraard heb je affiniteit met het werk van Artsen zonder Grenzen.
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in zowel woord als geschrift is essentieel in deze functie.
 • Een relevant netwerk is een pre.

Uren

80%

Meer informatie

Wij bieden

 • Een bruto salaris in schaal 6 van minimum €2, 811 en maximum €4,015 bruto per maand (bij een 40-urige werkweek). Inschaling zal plaatsvinden op basis van relevante werkervaring.
 • Een premievrij pensioen en 30 vakantiedagen (op basis van 40 uur).
 • Een uitdagende baan in een stimulerende, professionele werkomgeving bij een gedreven internationale organisatie.

Informatie en sollicitatie
Voor verdere concrete informatie of gerichte vragen over deze functie kun je contact opnemen met Gerbren Deves (Coördinator Relatiemanagement tel: 06-1926 5766).

Als je geïnteresseerd bent in deze functie, over de kwaliteiten beschikt en denkt te voldoen aan het profiel, dan kun je online solliciteren door te klikken op 'Apply Now'.

De sluitingsdatum voor deze vacature is maandag 18 augustus 2019 

Informatie over Artsen zonder Grenzen

Artsen zonder Grenzen is een onafhankelijke, medische noodhulporganisatie die wereldwijd mensen helpt, ongeacht hun afkomst, religie of politieke overtuiging. Voorop staat het redden van levens en het verlenen van medische hulp aan slachtoffers van rampen, oorlogen en epidemieën. Door eigen teams te sturen (artsen, verpleegkundigen en andere......
Lees meer over Artsen zonder Grenzen

Artsen zonder Grenzen
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op AmsterdamVacatureBank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in Amsterdam Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in Amsterdam.
 • Beleidsadviseur Jeugd & Onderwijs

  Eergisteren geplaatst door Maandag® Amsterdam

  Houd jij je dagelijks bezig met de maatschappij en heb je hier je eigen visie over? Een groot verbeeldingsvermogen is hierbij van belang, je kunt hierdoor eenvoudig een voorstelling maken van de problematiek zoals deze wordt geschetst.   Als beleidsadviseur Jeugd & Onderwijs ben je bezig met het analyseren en evalueren van het beleid op het gebied van jeugd en onderwijs. De beleidsvoorstellen en beleidsadviezen kun je relateren aan de strategische en politieke doelen. Hierbij houd je alle...

  Maandag®
 • Vergunningverlener Evenementen

  Eergisteren geplaatst door Maandag® Amsterdam

  Sta jij te popelen om jouw ervaring als vergunningverlener bij een grote gemeente in te kunnen zetten? Of ben jij als vergunningverlener echt toe aan een nieuwe werkomgeving? Dan kunnen wij jou helpen!Voor een gemeente in de randstad zijn wij op zoek naar een Vergunningverlener Evenementen mét ervaring. Jij gaat je bezighouden met het zelfstandig verlenen van vergunningen voor kleine tot grote evenementen. Tevens lever je een bijdrage aan het verbeteren van de (werk)processen en geef je input...

  Maandag®
 • Verkeerskundige

  Eergisteren geplaatst door Maandag® Amsterdam

  Zonder verkeer komt de hele gemeente tot stilstand. Om de mobiliteit binnen deze gemeente nu en in de toekomst goed vorm te geven zoeken we iemand die snapt dat verkeer een samenspel is tussen mensen. Zodat deze gemeente toegankelijk is en blijft voor alle verkeersdeelnemers. Je bent als beleidsadviseur verkeer en parkeren verantwoordelijk voor het opstellen van verkeersbesluiten en verzorgt de interne verkeerskundige advisering voor (bouw)projecten en evenementen. Hierin werkt de adviseur...

  Maandag®
 • HR Services (HR4U) Coordinator

  Toegevoegd op 17-07-2019 door Artsen zonder Grenzen

  Médecins Sans Frontières (MSF) is an independent, medical, emergency relief organisation that provides assistance to people worldwide, regardless of their background, religion or political convictions. Above all, we aim to save lives and to offer medical care to victims of disasters, wars and epidemics. Working together with local staff, we give direct support to the population. MSF also appeals to those in power, including governments and international organizations, and speaks...

  Artsen zonder Grenzen
 • Assistent Projectleider

  Toegevoegd op 16-07-2019 door Maandag® Amsterdam

  Jij bent gedreven en wilt jezelf ontwikkelen binnen een publieke organisatie. Voor een opdrachtgever in de regio Amsterdam wij op zoek naar een Assistent Projectleider Infrastructuur.Als Assistent Projectleider zal je aan de slag gaan voor de projectmanagementteam van een gemeentelijke ingenieursbureau. In deze functie ondersteun je de projectleider op meerdere aspecten van diverse projecten. Je zal als Assistent Projectleider starten in een ondersteunende rol voor een projectteam maar daarna...

  Maandag®

AmsterdamVacatureBank.nl - Nieuwe vacatures en CV's in Amsterdam

Interesse in een nieuwe baan of nieuwe collega's in de regio Amsterdam? Op de AmsterdamVacatureBank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

AmsterdamVacatureBank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank