Conversie en Optimalisatie Specialist

Baan gegevens

 • Bedrijf: Artsen zonder Grenzen
 • Plaats: Amsterdam
 • Plaatsingsdatum: 10-04-2019
 • Werkniveau: Universitair
 • Werkervaring: 3 - 5 jaar ervaring
 • Dienstverband: Vast contract, Tijdelijk contract


Algemene omschrijving

Verschil maken voor mensen in nood, dat is wat Artsen zonder Grenzen wil bereiken. Wij verlenen medische hulp aan mensen die dit hard nodig hebben, maar niet vanzelfsprekend krijgen. Onze eigen hulpverleners bieden deze hulp zelf, ter plaatse. Wij geven onze hulp overal ter wereld aan slachtoffers van oorlogen, epidemieën en rampen, los van ras, geloof of politieke overtuiging.

Artsen zonder Grenzen is voor haar werk grotendeels afhankelijk van de steun van haar donateurs en het brede publiek. De afdeling Communicatie en Fondsenwerving werkt dan ook nauw samen om draagvlak te creëren en fondsen te werven onder het Nederlandse publiek. Meer dan 450.000 Nederlanders steunen ons werk, maar door de groeiende noden in de wereld hebben wij meer supporters nodig. Tegelijkertijd vraagt de veranderende samenleving om steeds weer aangepaste manieren om mensen aan ons te binden.

Om de data-driven strategie van Artsen zonder Grenzen goed te kunnen blijven ontwikkelen zijn we voor het team Data Management binnen de afdeling op zoek naar een:

Conversie en Optimalisatie Specialist (32–36 uur)
Amsterdam

Ben jij degene die op basis van onze data een duidelijk beeld krijgt hoe we beter supporters kunnen werven? En hoe we deze supporters kunnen mobiliseren met het optimaliseren van conversiepunten in de marketing funnel? Zou je niets liever willen dan deze skills inzetten om het verschil te maken voor mensen in nood? Dan zijn we op zoek naar jou!

Als conversie en optimalisatie specialist optimaliseer je de lead- en conversie strategie. Je identificeert prioriteiten, adviseert, ontwerpt, implementeert en test optimalisatie programma’s over alle kanalen heen voor een optimale customer experience en verbeterde conversie percentages. Je werkt hierbij nauw samen met al je collega’s van de afdeling Communicatie & Fondsenwerving.

Je hebt de volgende taken en verantwoordelijkheden:
 • Je bent (mede)verantwoordelijk voor alle online conversie-kpi’s op zowel leadswerving, engagement, loyaliteit en inkomsten.
 • Op basis van data doe je proactief voorstellen voor het optimaliseren van journeys & activiteiten.
 • Gedetailleerde informatie extrapoleer je naar een hoger niveau en supporter inzichten vertaal je in gerichte acties.
 • Je implementeert deze gerichte acties in nauwe samenwerking met je collega’s.
 • Je monitort en evalueert resultaten van verschillende journeys en stuurt bij.
 • Je volgt interne analyses en externe ontwikkelingen en trends om doorlopend marketing acties te optimaliseren en kansen te signaleren.

Gestelde eisen

Waar ben je goed in?

Je bent een teamplayer die zich bewust is van zijn omgeving en in staat is om overzicht te houden in de verschillende online doelstellingen en rapportages. Je kunt uitstekend hoofd- en bijzaken onderscheiden en houdt ervan hierin het voortouw te nemen.

En verder:

 • Wij zoeken een enthousiaste kandidaat met een hbo of wo-opleiding met minimaal 3 jaar relevante werkervaring in (online) marketing.
 • uime kennis van online marketing, (de technische aspecten van) e-mailmarketing, CRM en customer journeys.
 • Je bent analytisch sterk en weet analytische inzichten om te zetten in acties en verbetervoorstellen.
 • Ervaring met verschillende online marketing platforms, campagne management en rapportage systemen.
 • Ervaring met en expertise in SEO en SEA.
 • Uitstekende communicatieve en adviesvaardigheden.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en een goede beheersing van de Engelse taal.
 • Gezien de aard van de functie is een flexibele werkhouding essentieel.

Plek in de organisatie

De conversie en optimalisatie specialist rapporteert aan de Coördinator Data Management. Behalve met de collega’s uit je team, werk je nauw samen met het team Content Marketing en het team Particuliere Fondsenwerving & Campagnes.  

Uren

32–36 uur

Meer informatie

Wij bieden voor deze functie

 • Een uitdagende baan binnen een succesvolle, ambitieuze en innoverende afdeling met fijne collega’s!
 • Een salaris in schaal 6 van minimum € 2. 811 en maximum € 4. 015 bruto per maand (bij een 40-urige werkweek). Inschaling zal plaatsvinden op basis van relevante werkervaring.
 • Premievrij pensioen en 30 vakantiedagen op jaarbasis (40-urige werkweek).
 • Een stimulerende, professionele werkomgeving in een gedreven internationale organisatie.
Informatie en sollicitatie
Voor verdere concrete informatie of gerichte vragen over deze functie kun je contact opnemen met Marjon Middeljans (Coördinator Data Management tel: 020 – 840 8565)

Als je geïnteresseerd bent in deze functie, over de kwaliteiten beschikt en denkt te voldoen aan het profiel, dan kun je online solliciteren door op de "Apply" button te klikken, gelieve CV en motivatiebrief in 1 document uploaden.

De sluitingsdatum voor deze vacature is 25 April 2019.

~ Acquisitie wordt niet op prijs gesteld ~  

Informatie over Artsen zonder Grenzen

Artsen zonder Grenzen is een onafhankelijke, medische noodhulporganisatie die wereldwijd mensen helpt, ongeacht hun afkomst, religie of politieke overtuiging. Voorop staat het redden van levens en het verlenen van medische hulp aan slachtoffers van rampen, oorlogen en epidemieën. Door eigen teams te sturen (artsen, verpleegkundigen en andere......
Lees meer over Artsen zonder Grenzen

Artsen zonder Grenzen
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op AmsterdamVacatureBank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in Amsterdam Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in Amsterdam.
 • Teamleider Handhaving Openbare Ruimte

  Eergisteren geplaatst door Maandag® Amsterdam

  Heb jij ervaring met het leiding geven binnen een gemeentelijke organisatie op het gebied van handhaving? Dan ben ik op zoek naar jou! Voor een opdrachtgever in de regio Noord-Holland zijn wij op zoek naar een teamleider handhaving openbare ruimte voor 32 uur per week. Als Teamleider werk je volgend een integrale en uitvoeringsgericht aanpak op het terrein van openbare orde en veiligheid en handhaving openbare ruimte. Je zal leiding geven aan een team van 27 medewerkers. Dit team geeft...

  Maandag®
 • Junior Adviseur

  Eergisteren geplaatst door Maandag® Amsterdam

  Jij, als junior adviseur ziet geen problemen maar oplossingen! Voor een opdrachtgever in de regio Noord-Holland zijn wij op zoek naar een junior adviseur civiele techniek voor 36/40 uur per week.Als junior adviseur zorg je dat het wegennet en alle overige verharde openbare ruimte optimaal functioneert en beheerbewust wordt ontworpen. Je zal opdrachten krijgen van zowel de beheerder, gebiedsontwikkelaars en soms ook van de inwoners. De opdrachten variëren van eenvoudig tot complex. Van het...

  Maandag®
 • Ass. Projectleider

  Toegevoegd op 16-04-2019 door Maandag® Amsterdam

  De functie: waarom jij? Help jij Gebiedsontwikkeling in Amsterdam tot een succes te maken en zie je het als een uitdaging om de huidige opgaves aan te pakken? Kun je de projectmanager ondersteunen op meerdere aspecten van het project? Ben je ambitieus en zie je jezelf in de toekomst als projectmanager van een grote gebiedsontwikkeling als IJburg? Dan zoeken we jou als assistent projectmanager voor het Ingenieursbureau van de gemeente Amsterdam. Je start in een ondersteunende rol voor de...

  Maandag®
 • Specialist Elektrotechniek

  Toegevoegd op 15-04-2019 door Maandag® Amsterdam

  Heb jij ervaring met bruggen en sluizen en ben jij een echte specialist op gebied van elektrotechniek? Dan ben ik op zoek naar jou! Voor de groep Constructies en Installaties zoeken wij een specialist elektrotechniek voor 36 uur per week. Een belangrijk onderdeel van jouw werk zijn de elektrotechnische installaties van beweegbare bruggen en sluizen. Als specialist elektrotechniek werk je mee aan toonaangevende projecten van de opdrachtgever. Dit betreft bijvoorbeeld bruggen en sluizen, maar...

  Maandag®
 • Senior Adviseur Grondzaken

  Toegevoegd op 15-04-2019 door Maandag® Amsterdam

  Het ene moment werk je aan een advies over de grondwaarde voor een grootschalig woningbouwproject op de Zuidas, het andere moment maak je inzichtelijk wat het financiële effect is van een nieuwe bestuurlijke ambitie op de grondwaarde. De opgave en diversiteit van deze functie is moeilijk te beschrijven. Toch doen we hieronder een poging. Spreekt het onderstaande je aan en denk je hiertoe in staat te zijn, nu of op termijn? De woningmarkt is complex. Complexer wellicht dan je in eerste...

  Maandag®

AmsterdamVacatureBank.nl - Nieuwe vacatures en CV's in Amsterdam

Interesse in een nieuwe baan of nieuwe collega's in de regio Amsterdam? Op de AmsterdamVacatureBank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

AmsterdamVacatureBank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank