Relatiemanager bijzondere giften

Baan gegevens

 • Bedrijf: Artsen zonder Grenzen
 • Plaats: Amsterdam
 • Plaatsingsdatum: 12-02-2019
 • Werkniveau: HBO
 • Werkervaring: 5 - 10 jaar ervaring
 • Dienstverband: Vast contract, Tijdelijk contract


Algemene omschrijving

Artsen zonder Grenzen is een onafhankelijke, medische noodhulporganisatie die wereldwijd mensen helpt, ongeacht hun afkomst, religie of politieke overtuiging. Voorop staat het redden van levens en het verlenen van medische hulp aan slachtoffers van rampen, oorlogen en epidemieën. Samen met medewerkers uit de landen zelf, geven wij ter plaatse directe steun aan de bevolking. Wij treden op als pleitbezorger en spreken ons uit over de situatie van mensen in nood.

Artsen zonder Grenzen coördineert haar projecten via samenwerkingsverbanden met kantoren wereldwijd. Het Nederlandse kantoor van Artsen zonder Grenzen is onderdeel van een samenwerkingsverband met kantoren in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Zij coördineren gezamenlijk projecten in zo’n 25 landen. Jaarlijks zendt Artsen zonder Grenzen meer dan 1100 artsen, verpleegkundigen, logistici, technici en administratieve medewerkers uit. Daarnaast werken ruim 7000 mensen uit de landen zelf in de projecten. Op het kantoor van Artsen zonder Grenzen Nederland in Amsterdam bieden de ruim 200 medewerkers ondersteuning aan die projecten.

De afdeling Communicatie en Fondsenwerving brengt het lot van slachtoffers in humanitaire crises en het werk van Artsen zonder Grenzen onder de aandacht, en creëert draagvlak bij het Nederlandse publiek. Daarnaast zijn wij verantwoordelijk voor het genereren van support binnen de Nederlandse samenleving.

Voor de afdeling Communicatie en Fondsenwerving zoeken wij per direct een:

Relatiemanager bijzondere giften (80-100%)
Based in Amsterdam


We werken met een geïntegreerde Communicatie- en Fondsenwervingsstrategie die we met de verschillende teams doorvertalen om onze ambitieuze groeidoelstellingen te realiseren.

Deze functie valt binnen het team Relatiemanagement en richt zich op de doelgroepen Major Donors, Foundations en Corporates, met de nadruk op de eerste twee. Met een zeer ervaren en professioneel team relatiemanagers en een solide pool van bestaande major donors, is de basis voor bijzondere giftenwerving bij Artsen zonder Grenzen heel goed. We zien echter nog veel potentie, waaronder in capital campaigns; fondsenwervende campagnes voor een specifiek project, gericht op major donors.

In navolging op een internationale capital campaign die wij in 2017 vanuit Amsterdam zijn gestart, hebben we een mooi project geselecteerd waarvoor we in 2019 een nieuwe capital campaign gaan opstarten. En hier willen wij ook onze middle donors bij betrekken.

Wij zoeken een ervaren, enthousiaste en ondernemende relatiemanager die onder andere dit uitdagende project gaat trekken.

Inhoud van de functie
 • Opzetten en uitvoeren van strategie en actieplan voor de capital campaign. Hierin werk je nauw samen met collega’s van de hele afdeling (waaronder natuurlijk Relatiemanagement, maar ook de teams Private Fundraising, Content Marketing, Database Marketing en Pers) en met andere betrokken afdelingen en verantwoordelijken, zoals Operaties, Finance, Directie, etc.
 • Opzetten en uitvoeren van strategie en actieplan ten aanzien van werving, behoud en upgrading van bijzondere giften onder particulieren, stichtingen en bedrijven; vooral gerelateerd aan de capital campaign, maar niet exclusief
 • Onderhouden en verdiepen van relaties met bestaande major donors om betrokkenheid bij Artsen zonder Grenzen te behouden en vergroten.
 • Maken van persoonlijke ontwikkelingsplannen voor speciale donateurs én prospects (die nog geen donateur zijn) om beter te voorzien in hun behoeften en hun betrokkenheid te vergroten.
 • Rapporteren, monitoren en evalueren van uitgevoerde activiteiten.
 • Proactief op zoek gaan naar interessante projecten om fondsen voor te werven en vervolgens ontwikkelen van projectvoorstellen.

Gestelde eisen

Profiel

 • Wij zoeken een ervaren professional met minimaal HBO werk- en denkniveau
 • met tenminste 7 jaar relatiemanagementervaring in de goede doelensector, bij voorkeur internationale hulp.
 • Een representatieve, sociale kameleon: in staat om goed contact te leggen en te kunnen schakelen met zeer uiteenlopende personen met verschillende achtergronden, leeftijden en interesses.
 • Je bent in staat om een groot project te leiden met veel en uiteenlopende stakeholders.
 • Je bent in staat om een grote groep relaties te managen.Je bent communicatief zeer sterk, zowel mondeling als schriftelijk. Je kunt engagerend vertellen, zowel 1-op-1 als ten overstaan van grote groepen, en je bent sterk aan de telefoon.
 • Je bent een ambitieuze en resultaatgerichte vakman/vrouw. Nimmer verlies je de kwaliteit, ethiek en de relatie op de lange termijn uit het oog.
 • Je bent analytisch en zorgvuldig. Je kunt planmatig en zelfstandig werken, maar functioneert ook uitstekend in een team.
 • Uiteraard heb je affiniteit met het werk van Artsen zonder Grenzen.
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in zowel woord als geschrift is essentieel in deze functie.
 • Ervaring met capital campaigns is een pre.
 • Een relevant netwerk is een pre. 

Uren

80-100%

Meer informatie

Wij bieden voor deze functie

 • Een bruto salaris in schaal 6 van minimum € 2,811 en maximum € 4,015 bruto per maand (bij een 40-urige werkweek). Inschaling zal plaatsvinden op basis van relevante werkervaring.
 • Een premievrij pensioen en 30 vakantiedagen (op basis van 40 uur).
 • Een uitdagende baan in een stimulerende, professionele werkomgeving bij een gedreven internationale organisatie.

Informatie en sollicitatie

Voor verdere concrete informatie of gerichte vragen over deze functie kun je contact opnemen met Gerbren Deves (Coördinator Relatiemanagement tel: 06-1926 5766).

Als je geïnteresseerd bent in deze functie, over de kwaliteiten beschikt en denkt te voldoen aan het profiel, dan kun je online solliciteren door op de "Apply" button te klikken, gelieve CV en motivatiebrief in 1 document uploaden, via deze link:

De sluitingsdatum voor deze vacature is 7 maart 2019.

~ Acquisitie wordt niet op prijs gesteld ~

Informatie over Artsen zonder Grenzen

Artsen zonder Grenzen is een onafhankelijke, medische noodhulporganisatie die wereldwijd mensen helpt, ongeacht hun afkomst, religie of politieke overtuiging. Voorop staat het redden van levens en het verlenen van medische hulp aan slachtoffers van rampen, oorlogen en epidemie├źn. Door eigen teams te sturen (artsen, verpleegkundigen en andere......
Lees meer over Artsen zonder Grenzen

Artsen zonder Grenzen
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op AmsterdamVacatureBank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in Amsterdam Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in Amsterdam.
 • Sales medewerker - Fulltime - Den Haag

  Vandaag geplaatst door XL Studenten Uitzendbureau

  Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar sales medewerkers. In deze functie ben jij verantwoordelijk voor het adviseren, verkopen en verlenen van service. Jij belt leads na en verwijst klanten door. Daarnaast zorg jij voor het leggen van contact met bedrijven. Je hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat het een eentonige baan is! Het bedrijf waarvoor jij aan de slag gaat levert bedrijfsinformatie en kredietinformatierapporten van bedrijven in meer dan 100 landen. Zij helpen de klant...

  XL Studenten Uitzendbureau
 • ABN AMRO zoekt parttime Webcare adviseurs in Amsterdam

  Eergisteren geplaatst door YoungCapital

  Wat ga je doen? Je werk Bij het webcareteam voeren we zo’n 8.000 klantdialogen per week. Onze visie is: “Overal en altijd dialogen voeren waarmee we klantverwachtingen overtreffen”. Zo helpen we klanten via Chat, Whatsapp, Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram, Youtube, Snapchat en verschillende klachtenfora. We doen dit 24x7 het hele jaar door en snel ook! We reageren gemiddeld binnen 5 minuten op Whatsapp vragen! De huidige NPS score op Whatsapp is niet voor niks...

  YoungCapital
 • Start fulltime als klantenservice medewerker bij een hippe scale-up in Amsterdam

  Toegevoegd op 14-02-2019 door YoungCapital

  Wat ga je doen? Als klantenservice medewerker ben jij het eerste contact met bestaande en nieuwe klanten. Je zal inkomende vragen telefonisch en per mail beantwoorden. Daarnaast communiceer je met verschillende afdelingen om samen problemen te analyseren en op te lossen.  Samen met een jong en enthousiast team start jij elke dag weer met een goede dosis energie. Natuurlijk begin je met een lekkere kop koffie. Daarna ga je over op de orde van de dag. Je zal binnen korte tijd alle...

  YoungCapital
 • SEA Specialist

  Toegevoegd op 13-02-2019 door Independent Recruiters

  SEA Specialist gezocht voor een van de top Online Marketingbureaus in Hilversum. Wil jij klanten helpen groeien door middel van jouw SEA skills en heb jij altijd al de ambitie gehad om verder te denken dan de reguliere tools die gebruikt worden? Heb jij de ambitie om automatisering en big data te optimaliseren en zelfs te verslaan? Dan ben jij de SEA Specialist die ik zoek! SEA Specialist gezocht voor een no-nonsense marketing optimalisatie bedrijf in Hilversum. Wil jij groeien binnen een...

  Independent Recruiters
 • Marketing Analist (tijdelijk)

  Toegevoegd op 13-02-2019 door YER Nederland B.V.

  Als Marketing Analist ben je verantwoordelijk voor: Analyse, (data) beheer en optimalisatie assortiment: je zorgt ervoor dat er altijd actuele informatie is met betrekking tot product- en assortimentsanalyses. Op basis van deze data geef je advies met betrekking tot het beheer en de optimalisatie van het assortiment. Naast de analyse ben je ook hands-on verantwoordelijk voor de product data in de systemen; Projectmanagement eindverantwoordelijk voor de productdata voor de online configurator...

  YER Nederland B.V.

AmsterdamVacatureBank.nl - Nieuwe vacatures en CV's in Amsterdam

Interesse in een nieuwe baan of nieuwe collega's in de regio Amsterdam? Op de AmsterdamVacatureBank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

AmsterdamVacatureBank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank