Conversie en Optimalisatie Specialist

Baan gegevens

 • Bedrijf: Artsen zonder Grenzen
 • Plaats: Amsterdam
 • Plaatsingsdatum: 15-12-2018
 • Werkniveau: Universitair
 • Werkervaring: 3 - 5 jaar ervaring
 • Dienstverband: Vast contract, Tijdelijk contract


Algemene omschrijving

Verschil maken voor mensen in nood, dat is wat Artsen zonder Grenzen wil bereiken. Wij verlenen medische hulp aan mensen die dit hard nodig hebben, maar niet vanzelfsprekend krijgen. Onze eigen hulpverleners bieden deze hulp zelf, ter plaatse. Wij geven onze hulp overal ter wereld aan slachtoffers van oorlogen, epidemieën en rampen, los van ras, geloof of politieke overtuiging.

Artsen zonder Grenzen is voor haar werk grotendeels afhankelijk van de steun van haar donateurs en het brede publiek. De afdeling Communicatie en Fondsenwerving werkt dan ook nauw samen om draagvlak te creëren en fondsen te werven onder het Nederlandse publiek. Meer dan 450.000 Nederlanders steunen ons werk, maar door de groeiende noden in de wereld hebben wij meer supporters nodig. Tegelijkertijd vraagt de veranderende samenleving om steeds weer aangepaste manieren om mensen aan ons te binden.

Om de data-driven strategie van Artsen zonder Grenzen goed te kunnen blijven ontwikkelen zijn we voor het team Data Management binnen de afdeling op zoek naar een:

Conversie en Optimalisatie Specialist (32–36 uur)


Ben jij degene die op basis van onze data een duidelijk beeld krijgt hoe we beter supporters kunnen werven? En hoe we deze supporters kunnen mobiliseren met het optimaliseren van conversiepunten in de marketing funnel? Zou je niets liever willen dan deze skills inzetten om het verschil te maken voor mensen in nood? Dan zijn we op zoek naar jou!

Als conversie en optimalisatie specialist optimaliseer je de lead- en conversie strategie. Je identificeert prioriteiten, adviseert, ontwerpt, implementeert en test optimalisatie programma’s over alle kanalen heen voor een optimale customer experience en verbeterde conversie percentages. Je werkt hierbij nauw samen met al je collega’s van de afdeling Communicatie & Fondsenwerving.

Je hebt de volgende taken en verantwoordelijkheden:
 • Je bent (mede)verantwoordelijk voor alle online conversie-kpi’s op zowel leadswerving, engagement, loyaliteit en inkomsten.
 • Op basis van data doe je proactief voorstellen voor het optimaliseren van journeys & activiteiten.
 • Gedetailleerde informatie extrapoleer je naar een hoger niveau en supporter inzichten vertaal je in gerichte acties.
 • Je implementeert deze gerichte acties in nauwe samenwerking met je collega’s.
 • Je monitort en evalueert resultaten van verschillende journeys en stuurt bij.

Je volgt interne analyses en externe ontwikkelingen en trends om doorlopend marketing acties te optimaliseren en kansen te signaleren.

Gestelde eisen

Waar ben je goed in?

Je bent een teamplayer die zich bewust is van zijn omgeving en in staat is om overzicht te houden in de verschillende online doelstellingen en rapportages. Je kunt uitstekend hoofd- en bijzaken onderscheiden en houdt ervan hierin het voortouw te nemen.

En verder:

 • Wij zoeken een enthousiaste kandidaat met een hbo of wo-opleiding met minimaal 3 jaar relevante werkervaring in (online) marketing.
 • uime kennis van online marketing, (de technische aspecten van) e-mailmarketing, CRM en customer journeys.
 • Je bent analytisch sterk en weet analytische inzichten om te zetten in acties en verbetervoorstellen.
 • Ervaring met verschillende online marketing platforms, campagne management en rapportage systemen.
 • Ervaring met en expertise in SEO en SEA.
 • Uitstekende communicatieve en adviesvaardigheden.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en een goede beheersing van de Engelse taal.
 • Gezien de aard van de functie is een flexibele werkhouding essentieel.

Plek in de organisatie

De conversie en optimalisatie specialist rapporteert aan de Coördinator Data Management. Behalve met de collega’s uit je team, werk je nauw samen met het team Content Marketing en het team Particuliere Fondsenwerving & Campagnes. 

Uren

32–36 uur

Meer informatie

Wij bieden voor deze functie

 • Een uitdagende baan binnen een succesvolle, ambitieuze en innoverende afdeling met fijne collega’s!
 • Een salaris in schaal 6 van minimum € 2.737 en maximum € 3.909 bruto per maand (bij een 40-urige werkweek). Inschaling zal plaatsvinden op basis van relevante werkervaring.
 • Premievrij pensioen en 30 vakantiedagen op jaarbasis (40-urige werkweek).
 • Een stimulerende, professionele werkomgeving in een gedreven internationale organisatie.

Informatie en sollicitatie
Voor verdere concrete informatie of gerichte vragen over deze functie kun je contact opnemen met Marjon Middeljans (Coördinator Data Management tel: 020 – 840 8565)

Als je geïnteresseerd bent in deze functie, over de kwaliteiten beschikt en denkt te voldoen aan het profiel, dan kun je online solliciteren door op de "Apply" button te klikken, gelieve CV en motivatiebrief in 1 document uploaden.

De sluitingsdatum voor deze vacature is 9 januari 2019.

~ Acquisitie wordt niet op prijs gesteld ~ 

Informatie over Artsen zonder Grenzen

Artsen zonder Grenzen is een onafhankelijke, medische noodhulporganisatie die wereldwijd mensen helpt, ongeacht hun afkomst, religie of politieke overtuiging. Voorop staat het redden van levens en het verlenen van medische hulp aan slachtoffers van rampen, oorlogen en epidemieën. Door eigen teams te sturen (artsen, verpleegkundigen en andere......
Lees meer over Artsen zonder Grenzen

Artsen zonder Grenzen
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op AmsterdamVacatureBank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in Amsterdam Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in Amsterdam.
 • Projectmanager Gebiedsontwikkeling

  Gisteren geplaatst door Maandag® Amsterdam

  Voor een prachtige middelgrote gemeente met een rijke historie verschillende projecten begeleiden. Wij zoeken een projectleider met hart voor een groeiende gemeente waar prettig wonen, werken en recreëren centraal staat.Als projecteider gebiedsontwikkeling ben je verantwoordelijk voor de aansturing van de planontwikkeling, besluitvorming en uitvoering van een aantal gebiedsontwikkelingen binnen deze prachtige gemeente. Je bent intern en extern aanspreekpunt voor je projecten en geeft leiding...

  Maandag®
 • Jurist Omgevingsvergunningen

  Gisteren geplaatst door Maandag® Amsterdam

  Houd jij je als jurist al bezig met de omgevingswet? Aanvragers die de intentie hebben voor een vergunning, kunnen bij jou terecht voor een eerste advies. Hierin geef jij duidelijk de wettelijke kaders aan en geef je een eerste oordeel over de aanvraag. Alles in orde? Dan komt de uiteindelijke vergunning bij jou binnen. Klopt iets niet, mist een document of niet correct ingevuld? Jij gaat het gesprek aan met de aanvrager. Niet om te vertellen dat het niet kan, maar juist om te helpen hoe het...

  Maandag®
 • Adviseur/projectleider Civiele Kunstwerken en Infra

  Gisteren geplaatst door Maandag® Amsterdam

  Kan jij jezelf een adviseur op het gebied van Civiele Kunstwerken (bruggen en viaducten) en Infra noemen? Voor een opdrachtgever in de regio Amsterdam zijn wij op zoek naar een Adviseur / Projectleider Civiele Kunstwerken en Infra voor 24 uur per week. Wat gaat jouw uitdaging worden:Je zet onderzoek en inspecties uit voor civiele kunstwerken, bruggen, viaducten. Je analyseert i.s.m. de afdeling basisinformatie en specialisten de output van de inspecties en vertaalt die naar een renovatie...

  Maandag®
 • Junior Adviseur Woningbouw

  Eergisteren geplaatst door Maandag® Amsterdam

  De Junior Adviseur werkt samen met de Programmamanager Woningbouw in de afdeling Gebiedsontwikkeling en Transformatie aan de kwantitatieve en kwalitatieve ambities voor woningbouw. De adviseur werkt nauw samen met Programmamanager Woningbouw en ondersteunt teamleden, daarnaast houdt jij overzicht op projecten die verspreidt zijn over heel de stad. Je levert bijdrage aan kwantitatieve en kwalitatieve monitoring en rapportages en begeleidt bestuurlijke besluitvorming. Je ondersteunt bij...

  Maandag®
 • Senior Communicatieadviseur

  Eergisteren geplaatst door Maandag® Amsterdam

  De senior communicatieadviseur is de strategische sparringpartner van de directeur en het managementteam voor de communicatieopgave. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van de interne communicatiestrategie voor de doorontwikkeling van de afdeling en de duurzame implementatie van interne communicatie in de organisatie. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de communicatiestrategie, voor het imago, van de afdeling naar buiten, ofwel een duurzame positionering van de...

  Maandag®

AmsterdamVacatureBank.nl - Nieuwe vacatures en CV's in Amsterdam

Interesse in een nieuwe baan of nieuwe collega's in de regio Amsterdam? Op de AmsterdamVacatureBank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

AmsterdamVacatureBank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank